21. kolovoza 2016.

Toplo i sočno: Čokoladni souffle s Nutellom

Čokolada
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Najdraži čokoladni kolač s tekućom sredinom

Vremenski je gotov jako brzo, sastojaka ne treba puno, ali svejedno prečesto ne uspije kako treba. A treba biti fino dignut, izvana pečen, iznutra tekuć. Pokušajte s Tastyjevom Nutella verzijom, sigurno ćete uspjeti.

Sastojci za 2 šalice

  • pola šalice Nutelle
  • 2 jaja
  • 1 žličica šećera
  • maslac za premazivanje
  • kakao prah

 Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva
  2. Namastite dvije posudice i pospite kakao prahom.
  3. U posudi pomiješajte Nutellu i žumanjke
  4. U drugoj posudi izmiksajte bjelanjke sa šećerom dok ne dobijete čvrstu smjesu. Pomiješajte bjelanjke sa šećerom i ulijte u kalupe
  5. Pecite 15 minuta
  6. Poslužite odmah

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.