19. kolovoza 2016.

Biramo jednostavno: Zlevanka sa sirom i orasima

Zlevanka
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno jelo koje obožavaju stari i mladi

Zlevanke svakako spadaju među jednostavnija jela, a podložne su raznim kombinacijama. Donosimo vam recept za zlevanku sa sirom i orasima, a orahe možete umjesto u smjesu posipati po vrhu zlevanke kad je pola pečena. Umjesto kukuruznog, zlevanku možete pripremiti od pšenično krupno mljevenog brašna.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • šalica šećera
  • 1/2 šalice ulja
  • 2dl kiselog mlijeka
  • vanilin šećer
  • šalica kukuruznog brašna
  • šalica oštrog brašna
  • prašak za pecivo
  • 500g svježeg sira
  • 4dl kiselog vrhnja
  • 3 žlice šećera
  • šalica sjeckanih oraha

 

Priprema:

  1. Pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte ulje i kiselo mlijeko. Izmrvite vilicom sir, u drugoj posudi izmiješajte kukuruzno i oštro brašno, prašak za pecivo i sjeckane orahe.
  2. Sjedinite sve sastojke i izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta
  3. Pomiješajte kiselo vrhnje sa šećerom. Premažite na pola pečenu zlevanku i pecite je još 20 minuta dok ne porumeni. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.