Profesionalni chefovi žele da znate za ove genijalne trikove, naslov je članka koji je objavio BuzzFeed, a donosi čak 17 odličnih savjeta koji će vam olakšati kuhanje i vašu hranu učiniti još ukusnijom.
Tako savjetuju da do savršenih pljeskavica za domaće hamburgere možete doći tako da oblikujete meso, bacite ga nekoliko puta na dasku za rezanje, a zatim napravite malu udubinu u sredini. Na taj će način iz pljeskavice izaći suvišni mjehurići zraka.
Soljenje hrane chefovi obavljaju s nešto veće visine. Tako je obuhvaćena veća površina hrane i sol se ne zalijepi samo za jedan dio jela. Odlično je i ukoliko u svakoj fazi kuhanja dodate po malo začina, a ne sve odjednom.
Rižu kuhajte pokrivenu poklopcem, a nakon što je kuhana, ostavite je još desetak minuta poklopljenu. Na taj će način ostati pahuljaste i svilenkaste teksture.
Za razbijanje jaja chefovi donose idealno rješenje – nikad ih nemojte razbijati na rubu posude u kojoj ih miješate. Uvijek koristite radnu površinu ili dasku za rezanje kako bi razbili jaja i ona će se razbiti savršeno, bez mogućnosti da ljuska upadne u jelo. Kada ste obavili taj dio posla i želite smućkati jaja, najprije probodite žumanjak vilicom. Na taj ćete ih način lakše pomiješati u jednaku smjesu.
Ostatak trikova potražite na BuzzFeed stranici!