13. listopada 2016.

Tortilje

Tortilje
foto: LILA17
gastro postao gastro.24sata.hr
Inspirirajte se tortiljama naše čitateljice LILE17, unesite svoj recept i osvojite bogate poklon pakete

Sastojci:

  • 17 tortilja
  • 2 komada luka
  • 100g kukuruza
  • 100g gljiva
  • crvena paprika 
  • 500g mljevenog mesa
  • 400g Mutti pasirane rajčice
  • 400ml čvrstog jogurta
  • 1 goveđi temeljac
  • papar, đumbir, ružmarin, lovor, kurkuma, čili, origano, tabasco i vlasac

 

Umak:

  • 400ml jogurta
  • sol, papar, tabasco
  • 2 češnja češnjaka

 

Priprema:

 Priprema nadjeva

1. Pirjati luk par minuta, pa dodati papriku, pa pirjati oko 4 min, pa dodati šampinjone. Posoliti sve.

2. Kada povrće omekša dodati meso i pirjati ga, posoliti po potrebi. Kada se meso ispeće dodati grah i kukuruz te pirjati zajedno s mesom.

3. Dodati rajčicu i kada zakuha dodati sve začine, osim origana. Lagano kuhati desetak minuta, zatim dodati goveđi temeljac i kuhati još 5 min na laganoj vatri. Probati i po potrebi dodati jož željenih začina te dosoliti. Po završetku kuhanja dodati origano.

Priprema tortilja

1. U svaku tortilju staviti oko 2-2,5 žlice nadjeva i zarolati ih, Poslagati tortilje u protvan i premazati ih cijele s tankim slojem vrhnja, te peći u vrućoj pečnici oko deset minuta na 220 stupnjeva.

Priprema umaka

1. U jogurt pomiješajte navedene začine, posolite i popaprite po želji.

Posluživanje

Pečene tortilje poslužite s umakom od jogurta, tabascom i zelenom salatom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.