Sastojci:
- 17 tortilja
- 2 komada luka
- 100g kukuruza
- 100g gljiva
- crvena paprika
- 500g mljevenog mesa
- 400g Mutti pasirane rajčice
- 400ml čvrstog jogurta
- 1 goveđi temeljac
- papar, đumbir, ružmarin, lovor, kurkuma, čili, origano, tabasco i vlasac
Umak:
- 400ml jogurta
- sol, papar, tabasco
- 2 češnja češnjaka
Priprema:
Priprema nadjeva
1. Pirjati luk par minuta, pa dodati papriku, pa pirjati oko 4 min, pa dodati šampinjone. Posoliti sve.
2. Kada povrće omekša dodati meso i pirjati ga, posoliti po potrebi. Kada se meso ispeće dodati grah i kukuruz te pirjati zajedno s mesom.
3. Dodati rajčicu i kada zakuha dodati sve začine, osim origana. Lagano kuhati desetak minuta, zatim dodati goveđi temeljac i kuhati još 5 min na laganoj vatri. Probati i po potrebi dodati jož željenih začina te dosoliti. Po završetku kuhanja dodati origano.
Priprema tortilja
1. U svaku tortilju staviti oko 2-2,5 žlice nadjeva i zarolati ih, Poslagati tortilje u protvan i premazati ih cijele s tankim slojem vrhnja, te peći u vrućoj pečnici oko deset minuta na 220 stupnjeva.
Priprema umaka
1. U jogurt pomiješajte navedene začine, posolite i popaprite po želji.
Posluživanje
Pečene tortilje poslužite s umakom od jogurta, tabascom i zelenom salatom.