13. rujna 2016.

Tri osnovna noža koja morate imati u kuhinji

Noževi
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Premda postoji mali milijun noževa za točno određene radnje u kuhinji, tri su bazična

1. Kuharov nož ili poznati Chef's Knife

Kuharov nož | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 Najčešći i najkorisniji nož u kuhinji. S dobrom oštricom dugo će trajati, a prema njemu se odnosite s posebnom njegom. Prebrišite i perite s hladnom vodom te čuvajte oštricu.

2. Mini kuharov nož

Nož | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 Nož kojeg ćete stalno koristiti za guljenje voća i povrća. Njegova veličina omogućuje brzo i raznovrsno korištenje pa ga svakako imajte za manje radnje u kuhinji.

3. Nož za kruh

Nož za kruh | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 Možda vam se čini da ne koristite ovaj nazubljeni nož, ali on je odličan za rezanje rajčica i ostalih namirnica koje su izvana tvrđe, a unutra mekše. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.