24. studenoga 2015.

U ritmu adventske spize: Hedonizam na splitski način

Marijana Batinic
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U iščekivanju najveselijih dana u godini Turistička zajednica grada Splita u Zagreb donosi djelić blagdanskog ugođaja na morski način.

Danas, od 15.30 do 18.30 u samome središtu Zagreba – na križanju Bakačeve i Cesarčeve ulice, posjetitelje očekuje šarolik zabavni program. Splitski šušur i poseban ugođaj kojim dišu splitske ulice tijekom blagdana posjetiteljima će prenijeti domaćica događanja, uvijek vesela Splićanka Marijana Batinić i poznati Luka Nižetić koji će u sklopu kulinarskog showa "Moja adventska spiza" gostima događanja predstaviti dalmatinske specijalitete.

Osim kušanja mirisnih fritula, posjetitelji će moći otkriti sve tajne pripreme brancina na tradicionalan način. Splitsku gastronomsku scenu predstavit će i Paradigma, prvi pop-up restoran u Hrvatskoj. Na jelovniku će se naći delicije poput sipe s kremastom palentom, splitska pašticada, jadranska grdobina uz dip od jogurta i inćuna te splitska tortica. Kušajte i likere, sok od aronije te tri vrste vina "Bedalov" iz kaštelanskog vinogorja. U ritmu dobre spize, glazbe i odličnog raspoloženja dijelit će se prigodni darovi.

Zaigrajte i nagradni kviz te uz malo sreće osvojite vrijedne darove: povratne karte Croatia Airlinesa ili HŽ Putničkog prijevoza, ulaznice za predstave splitskog HNK te konzumaciju u wine baru Paradox u Splitu kojima dodatno mogu začiniti svoj boravak u "najlipšem gradu na svitu". Bogata ponuda Adventa u Splitu uključuje niz kulturnih, zabavnih i gastronomskih događanja prilagođenih svim uzrastima. Posjetite Split tijekom najveselijih dana u godini i sudjelujte na natjecanju u pripremi fritula ili otkrijte kako ih pripremaju vrsne domaćice i chefovi, uživajte u tradicionalnim mediteranskim specijalitetima ili posjetite jedan od restorana koji nudi promotivne cijene.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.