31. listopada 2016.

Pire krumpir će biti još bolji uz ovaj jednostavan trik

pire krumpir
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno i za tek nekoliko minuta više nego obično napravite nevjerojatno ukusan pire krumpir.

Omiljeni način pripreme krumpira postat će još bolji začinite li ga smeđim maslacem umjesto običnim. Savršen dodatak jušnim jelima poput punjene paprike i sarme ili pak prilog različitim umacima postat će nezamislivo ukusniji uz ovaj sjajan i jednostavan trik. Kako dobiti idealan smeđi maslac pročitajte ovdje, a onda se bacite na pripremu pire krumpira koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj.

Potrebno vam je:

  • 1 kg krumpira
  • 6 žlica maslaca
  • 150 ml mlijeka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir ogulite i nasjeckajte na manje komadiće.
  2. Ubacite ih u vodu pa kuhajte oko 20 minuta.
  3. Ocijedite ih.
  4. Maslac otopite na tavi pa ga ostavite da se zasmeđi.
  5. Krumpiru dodajte mlijeko, sol, papar i smeđi maslac pa ga pretvorite u pire.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.