09. veljače 2015.

Razmazite osjetila na 4. Festivalu kave i čokolade

festival-cokolade
foto: Grgur Žučko/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji tamnih delicija prepustite se najstrasnijim užicima na 4. Zagreb Coffee & Chocofestu.

Ljubitelji čokolade i kave po četvrti put će doći na svoje. Zagreb od 12. - 15.  veljače postaje glavni grad carstva čokolade i kave.

U Hrvatskom društvu likovnih umjetnika (HDLU) na 4. Zagreb Coffee & Chocofestu moći ćete vidjeti i (na)učiti kako se rade vrhunske čokolade i kave, igrati se njima, kuhati i degustirati ih, kupiti brojne proizvode, sudjelovati u nagradnim igrama i pri tom se odlično zabaviti. I ove godine organizatori predstavljaju "kremu" hrvatskih i svjetskih čokolada i kava. Kroz različite promocije, prezentacije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i strani proizvođači i uvoznici predstavit će najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade. 

Žena koja ima titulu Chocolate taster i Cocoa Expert, Monica Meschini na ekskluzivnoj prezentaciji otkrit će nam čokoladu od A do Z i napraviti pravo profesionalno kušanje čokolade.

Na svoje će doći i umjetnici koji će različitim tehnikama predstaviti sve čari čokoladnog artizma. Posebna atrakcije festivala bit će čudesna izložba čokoladnih slika jednog od najboljih slovenskih slastičara Gorazda Potočnika pod nazivom "Moj čokoladni izgled okusa“. Izložba se sastoji od 27 slika koje su slikane čokoladom.

Tvrtka Cremalat demonstrirat će izradu pralina na licu mjesta, uz prezentaciju cijelog procesa, od mljevenja zrna kakovca, do finalnog proizvoda punjene praline. Jedan od naših najboljih vinara g. Vlado Krauthaker imat će radionicu pod nazivom Wine & Choco. Svi posjetitelji moći će iskušati kako g. Krauthaker sljubljuje svoje vino i čokolade slastičarnice Vilma sa Raba nadaleko poznate po rapskoj torti. Po prvi put u Hrvatskoj predstavit ćemo vam i čokoladno vino slovenske vinarije Kunej. Vino je kombinacija sorti dornfelder, acolon, cabernet cubin, cabernet dorsa uz dodatak tamne čokolade sa 76% kakaovca iz Ekvadora.

Festival završava u nedjelju 15. veljače s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama i vragolijama.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.