30. kolovoza 2016.

Uz pivsku zdravicu i vatromet otvoreni 30. Dani piva Karlovac, najveći i najstariji hrvatski festival piva.

Karlovac
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Dane piva je otvorio gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić koji nazdravio Karlovačkim pivom s predsjednikom Uprave Karlovačke pivovare Borisom Miloushevim.

Prije službenog otvorenja Karlovcem je prošetala tradicionalna povorka u kojoj je bilo oko 800 sudionika. Povorka je krenula iz centra Karlovca i stigla na Športsko-rekreacijski centar Korana gdje se do 4. rujna održavaju Dani piva.

Uz Karlovačko, koje je napravljeno od hrvatskog ječma, i ostale brendove iz portfelja pivovare u Karlovcu, ljubitelji piva moći će uživati u nekim stranim pivskim brendovima kao što su: Affligem, Laško Special, Zlaty Bažant, Zagorka, Stolichno Bock, Krušovice, Starobrno te Birra Moretti. Dugogodišnji generalni sponzor Dana piva, kompanija HEINEKEN Hrvatska i ove godine organizira zanimljive događaje u sklopu manifestacije.

Karlovac | Author: Promo foto: Promo

U sklopu aktivnosti koju pivovara provodi u partnerstvu s Policijskom upravom Karlovac posjetitelji će moći isprobati tzv. pijane naočale te pokušati otključati vrata noseći naočale, ući u automobil i čak upaliti automobil – naravno uz nadzor policije. Cilj je skrenuti pozornost na opasnost kombiniranja alkohola i vožnje, odnosno upozoriti da, ako konzumirate alkohol, ne smijete voziti.

HEINEKEN Hrvatska nastavlja promicati odgovornu konzumaciju i kroz podjelu narukvica s natpisom Ja sam 18+, te kroz besplatan prijevoz autobusima iz Ozlja i Duge Rese kako bi odrasli potrošači bezbrižno uživali u omiljenom pivu. U suradnji s tvrtkom Čistoća na lokaciji Dana piva postavljen je kontejner za recikliranje, a Karlovačko zelene patrole svakog odraslog potrošača koji reciklira 10 praznih plastičnih čaša nagrađuju Karlovačkim pivom.

Karlovac | Author: Promo foto: Promo

Putem ove aktivnosti pod imenom Recikliraj i nazdravi! želi se poticati recikliranje i briga o okolišu na Danima piva. Tradicionalno, za vrijeme trajanja Dana piva održat će se i dan otvorenih vrata pivovare u Karlovcu u petak, 2. rujna od 14 do 17:30 sati kada će svi zainteresirani moći vidjeti gdje i kako se pravi Karlovačko pivo.

Sve informacije vezane uz Dane piva Karlovac dostupne su na Facebook i web stranici Dana piva Karlovac.

Program na glavnoj pozornici (početak u 21 sat) 

30.08. utorak - Psihomodo Pop
31.08. srijeda – Zvonko Bogdan
01.09. četvrtak – Crvena jabuka
02.09. petak – Miroslav Škoro
03.09. subota – Mate Bulić
04.09. nedjelja – Maja Šuput 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.