22. listopada 2016.

LAZANJE

Lazanje
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite sjajne lazanje po receptu korisnice zadranka.

Sastojci:

  • 500 g MLJEVENOG MESA (KOMBINACIJA JUNEĆEG I SVINJSKOG BUTA)
  • 1 kom MRKVA
  • 1 kom CRVENI LUK
  • PERŠIN 
  • 5 g MASLACA
  • 3 kom SVJEŽIH RAJČICA
  • 2 dl PASSATE OD RAJČICE
  • SOL
  • VEGETA 
  • 2 grančice LISTIĆA KADULJE
  • 2 grančice LISTIĆA MAJČINE DUŠICE
  • VODE
  • GOTOVE LAZANJE
  • MUŠKATNI ORAŠČIĆ
  • 1 l MLIJEKA
  • 1 kom PARMEZANA
  • 3 žlice GLATKOG BRAŠNA
  • 15 dag BILO KOJEG SIRA

Postupak pripreme:

  1. Na malene komadiće isjeckati crveni luk,mrkvu,peršin te prodinstati na maslacu.
  2. Dodati mljeveno meso, te prodinstati dok meso ne pobijeli, zatim dodati začine (sol,vegeta,grančice kadulje,grančice majčine dušice), lagano prodinstati, dodati na manje komade isjeckane svježe rajčice i podlijevati passatom od rajčice.
  3. Meso kuhati 1 h i 10 min, te za vrijeme kuhanja prema potrebi podlijevati vodom.
  4. Gotove lazanje staviti kuhati u kipuću vodu.
  5. Kad su kuhane slagati redom lazanje, umak od mesa, posuti parmezanom, naribati sira prema želji, bešamel.
  6. Slagati redom dok se svi sastojci ne potroše.
  7. Peći na 200, pola sata i kad je pečeno ostaviti da miruje još pola sata.
  8. Bešamel: U 1 litar mlijeka otopiti 5 dkg maslaca,naribati prema želji muškatog orašćića, te usuti 3 velike žlice glatkog brašna.
  9. Neprestano miješati dok se ne dobije gusta smjesa poput kreme za kolače.
  10. Poslužiti lazanje zajedno sa zelenom salatom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.