02. rujna 2016.

Svi u Istru na vinski maraton: Počinje 3. Istrian Wine Run!

Wine run
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Istrian Wine Run jedinstvena je atletske utrka koja će 4. rujna u Umagu okupiti veliki broj veselih i maskiranih trkača iz svih dijelova svijeta, željnih dobrih vina i vrhunske zabave.

Ova jedinstvena utrka koja iz godine u godinu privlači sve veći broj znatiželjnika namijenjena je svima, bez obzira na kondiciju, pa su tako trkačima na raspolaganju tri kategorije: maraton, polumaraton ili štafeta (3x7 km), kao i posebna novinarska štafeta za predstavnike medija. Uz još bogatiji zabavni program, živu glazbu i animaciju na stajalištima i duž okrjepnih stanica po čemu je Istrian Wine Run poznat, ovogodišnja novost je i dječja utrka koja će se održati dan ranije, u subotu 3. rujna.

Poznati istarski vinar Ivica Matošević ujedno i sam strastveni trkač na ideju o vinskom maratonu došao je istrčavši legendarni francuski Marathon du Médoc. „Francusku inačicu vinskog maratona svake godine istrči 10.000 sudionika, s time da se još nekoliko desetaka tisuća njih ne uspije registrirati. Radi se o golemom turističkom potencijalu i događaju koji privlači turiste željne jedinstvenog i autentičnog doživljaja. Istra, kao najrazvijenija vinska regija ovog dijela Europe, sa idiličnim krajolicima, bogatom kulturom i toplim ljudima, ima sve preduvjete za razvoj inovativnog eno i gastro turizma, a u tu priču odlično se smjestila ovakva utrka koja koristi globalnu popularnost trkačkog pokreta“, izjavio je Ivica Matošević.

Wine run | Author: Promo foto: Promo

Od samih početaka, Istrian Wine Run podržava i umaški Istraturist. „Umag je već godinama sinonim za sportski turizam, a ova inovativna utrka idealno se uklopila u našu viziju budućeg razvoja turističke ponude te je kao takva i putokaz u kojem smjeru trebamo razmišljati kako bismo privukli nove generacije gostiju, a onima vjernima pružili dodatne sadržaje“, istaknuo je Ronald Korotaj, direktor Istraturista pritom dodavši: „Dodatni napor smo uložili kako bismo cijeloj obitelji ponudili najbolje moguće iskustvo, tako će osim dječje utrke, za naše najmlađe biti organiziran poseban animacijski program tijekom trajanja cijele utrke. Na taj će način roditelji moći bezbrižno sudjelovati u ovom zabavnom natjecanju u, dok su njihova djeca u sigurnim rukama animatora“.

Istrian Wine Run pokrenut je 2014. godine, a broj sudionika se iz godine u godinu udvostručuje. Cilj utrke je promocija vinske i gastronomske ponude sjeverozapadne Istre, kao i osiguravanje dodatnog turističkog sadržaja. Ovaj u Hrvatskoj jedinstveni događaj namijenjen je profesionalnim sportašima, ali i rekreativcima te svim početnicima željnima dobre zabave i prekrasnog krajolika. Svi sudionici su pozvani da se maskiraju, a najoriginalniji među njima će bit će bogato nagrađeni. Tako će pobjednici u kategoriji maratona otići doma s količinom vina koliko su teški, dok će članovi najboljeg novinarskog tima osvojiti atraktivni vikend aranžman za dvoje u jednom od Istraturistovih hotela. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.