21. svibnja 2015.

Vina Kutjevačkog podruma pokorila svjetsku vinsku pozornicu

kutjevacki-podrum
Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Za vina Kutjevačkog podruma 6 medalja u Londonu i vrijedna medalja iz Bruxellesa

Regionalno zlato na ovogodišnjem Decanteru dobio je Traminac ledeno vino 2011. To je vino ujedno osvojilo i srebrenu medalju na Concours Mondialu u Bruxellesu. Graševina Turković 2014. okrunjena je Decanterovim srebrom, dok su broncom nagrađene Graševina De Gotho 2014. i vinska klasika Vrhunska Graševina 2014Preporuku je dobio Maximo nero 2010. te Graševina ledeno vino 2009.

Kutjevo vinarija najavljuje proljetnu sezonu sa nagrađenim vinima sa prestižnih svjetskih vinskih natjecanja, a koja utjelovljuju sve karakteristike posljednje berbe 2014. – to su lagana, svježa, aromatična i pitka vina sa idealnim balansom kiselina i šećera. Iako je prošla vinogradarska godina bila izuzetno kišovita i nepovoljna za vinogradare, enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin otkrio je da se maksimum iz vina uspio izvući zahvaljujući najboljim položajima kutjevačkog vinogorja.

S jednog od najboljih položaja Zlatne doline dobili smo Graševinu Turković 2014. koja je na Decanteru okrunjena srebrenom medaljom, dok su brončana priznanja osvojile Graševina De Gotho 2014. i naša klasika Vrhunska Graševina 2014. Najvrednije priznanje sa Decantera, osvojio je Traminac ledeno vino 2011. – regionalno zlato, a uz to je okrunjen i srebrenom medaljom u Bruxellesu na Concours Mondialu 2015. Osim spomenutih vina Decanter je dao preporuku za Maximo nero 2010. te Graševinu ledeno vino 2009.

Izuzetno sam ponosan na ova priznanja iako sam ih u tajnosti očekivao, smatram da je Kutjevo sa svojim timom u vinogradu i vinariji odradilo jako dobar posao, poručio je enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.