13. travnja 2016.

Vino i ino: Meneghetti on tour

Meneghetti
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako su radovi na rekonstrukciji i proširenju Stancije Meneghetti u punom jeku, glavni chefovi restorana Meneghetti Danijela Pifar i Bojan Vuković gostuju tijekom travnja i svibnja u nekoliko vrhunskih restorana diljem Hrvatske.

Prvo gostovanje zakazano je za subotu 16. travnja u Hotelu Bastion u Zadru koji je kao i Meneghetti od 2013. godine član uglednog internacionalnog udruženja ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux, a ovo je prvi puta da se zajednički prezentiraju kuhinje oba restorana.

Danijela i Bojan su za ovu priliku pripremili nekoliko jela istarskog kraja koje će kuhinja Bastiona prevođena glavnim chefom Ivicom Boronjekom i Marijom Čepekom nadopuniti okusima Dalmacije. Cijeli meni će naravno biti uparen sa Meneghetti vinima i maslinovim uljima. Meneghetti je vinska destinacija nastala obnovom stare istarske stancije, smještena u blizini Bala, na putu između Pule i Rovinja.

Nakon što u ljeto ponovo otvori vrata, imati će u svom sastavu wine hotel sa 26 luksuznih smještajnih jedinica te restoran sa 70 sjedećih mjesta, kao i radnu vinariju. Restoran Meneghetti dobitnik je brojnih visokih nagrada i priznanja od kojih je posljednje u nizu došlo prije nekoliko mjeseci kada je u prestižnom izboru La Liste izabran u 1000 najboljih svjetskih restorana. Glavni chefovi Danijela Pifar i Bojan Vuković već preko 10 godina zajedničkim snagama tradicionalne recepte ovoga kraja pretvaraju u nove kulinarske doživljaje kroz maštovite moderne interpretacije svojih jela.

Meneghetti | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Njihov sofisticirani kulinarski izričaj preslikava dinamičan odnos između ruralne i urbane Istre, temeljen isključivo na svježim namirnicama lokalnih proizvođača. Bastion je heritage - boutique hotel sagrađen na ostacima srednjevjekovne utvrde iz 13. stoljeća u staroj gradskoj jezgri grada Zadra, posebnog šarma i atmosfere, a nadasve sklada svih zakonitosti suvremenog hoteljerstva. Raspolaže sa 28 luksuzno opremljenih soba, raznolikom gastronomskom ponudom, Spa centrom i vrhunski opremljenom videokonferencijskom dvoranom. Spoj bogatog kulturnog naslijeđa Zadra i suvremenih turističko- ugostiteljskih trendova rezultirao je toplim gotovo obiteljskim hotelom, brojnih sadržaja, ne samo za hotelske goste već otvorenih i za sve ostale.

U svijetu koji se polako zamara uniformiranošću, a mali i posebni hoteli sa pomno odabranom gastronomijom postaju trend, Bastion zauzima mjesto na karti svijeta sa svojom koncepcijom koja promovira Zadar i zadarski arhipelag.

Glavni Chef Ivica Boronjek i Marijo Čepek, uz neiscrpan izvor i inspiraciju davno zaboravljenih jela i sezonskih namirnica nastoje ponuditi gostu nešto novo, ispričati mu jednu sasvim novu priču kroz istinski doživljaj našeg podneblja.

Nakon Zadra turneja se nastavlja 22. travnja u restoranu Dubravkin put u Zagrebu, 27. travnja na redu je restoran Jež u Makarskoj a 28. travnja restoran Kadena u Splitu.

U svibnju je također planirano nekoliko gostovanja, između ostaloga 20. svibnja u zagrebačkom restoranu Apetit City, a sve će kulminirati 28. svibnja na posebnom gastronomskom eventu Relais & Chateaux Gourmet Sensation u Lešić Dimitri Palace na Korčuli gdje će na jednom mjestu snage ujediniti čak 5 Relais & Chataux kuhinja – domaćin Lešić Dimitri Palace sa Korčule, Bevanda iz Opatije, Il Bottaccio iz Masse (Italija), Kong Hans Kaelder iz Kopenhagena (Danska) te naravno Meneghetti.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.