23. rujna 2016.

Vinska čitaonica otvara novu sezonu: Vrijeme je da još više uživate u nektaru bogova!

Vinska čitaonica
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Prva slova uvodna su radionica i upoznavanje s vinom, njegovim karakteristikama i stilovima. Kroz tematiku vas uz pokoju čašicu vrhunskih vina vode poznati stručnjaci Nenad Trifunović Vinopija i Ivan Salopek.

Kao što je razlikovanje dobre poslovne prilike od lošeg posla presudna sposobnost uspješnog managera, tako je sa svim stvarima u životu.

Poznavatelji vina "iščitavaju" sadržaj vinske čaše drugim očima. Želite li steći takav uvid u vino, Čitaonica je pravi početak.

Projekt su kreirali dvojica vinskih entuzijasta i poznavatelja vina Ivan Salopek i Nenad Trifunović. Nenad Trifunović se kroz svoj blog Dnevnik Vinopije u šest godina redovitog pisanja dojmova o vinima prometnuo u najutjecajnijeg vinskog kritičara u Hrvatskoj s oko 20 tisuća posjeta mjesečno na blogu vinopija.com. Kroz godine, "vinopija" je održao neke od najznačajnijih vinskih radionica u Hrvatskoj.

U čitaonici vina, Vinopija će biti zadužen za vođenje radionica i pružanje informacija zainteresiranim sudionicima.

Ivan Salopek idejni je začetnik i osnivač Vinske čitaonice. Interes za vinom vodio ga je do diplome sommeliera 3. stupnja pri Hrvatskom sommelier klubu, što ga čini jednim od malobrojnih s diplomom sommeliera u Republici Hrvatskoj. Sudjelovao je u organizaciji nekih od najznačajnijih vinskih događanja i festivala, a surađivao je s brojnim hrvatskim vinarima te udrugama vinara. Profesionalno se nije bavio vinom, zbog čega se i dalje smatra nezavisnim vinskim entuzijastom te na taj način pristupa Vinskoj čitaonici.

Vinska čitaonica | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

"Kako bi se bolje razumjelo vino, njegova aromatika i struktura, prolazimo put od vinograda do čaše, razjašnjavamo metode koje se koriste u vinogradu i podrumu, upotrebu vinarske opreme. Razjašnjavamo kako je najbolje pristupiti kojem vinu, koju vinsku opremu koristiti i zašto te na koji način izvući najbolje iz pojedinog vina. Radionica je podijeljena u dvije tematske strukture: prvi dan kušamo šest probranih bijelih vina, različitih stilova koje možemo naći na domaćem tržištu.

Drugi dan donosi prohod kroz različite stilove crnih vina prisutnih na domaćem tržištu. Pristup nam je od iznimne važnosti za uspjeh naših druženja. Važan preduvjet za uspješnu radionicu je vaša opuštenost i dobro raspoloženje. Atmosfera koju želimo postići trebala bi vam pomoći da brzo zaboravite na poslovne i svakodnevne obaveze te se prepustite istraživanju svijeta vina. U razgovoru se nastojimo prilagoditi vašim željama i znanjima kako bi maksimalno kvalitetno koristili vaše vrijeme. Naravno, tu smo da vam neke stvari koje niste znali razjasnimo, ali prvenstveno da vam pomognemo kako biste što kvalitetnije koristite vlastita osjetila u razotkrivanju svijeta vina." kaže Nenad Trifunović. 

Prijaviti se možete i sve detalje potražiti na službenoj stranici!

Termin: srijeda, 28. rujna 2016. od 18 sati i četvrtak 29. rujna 2016. od 18 sati (očekivano trajanje oba dana do 20,30 h)

Lokacija: restoran Vinodol, Ulica Nikole Tesle 10, Zagreb

Cijena koja uključuje oba dana održavanja: 500 kn 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.