27. lipnja 2016.

Nema pomoći: Obožavat ćete ovu ciabattu!

Ciabatta
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Teško je ići kući po kiši nakon posla, ali je još teže ne ući u neku pekaru ponesen mirisima i aromama koje dopiru iz bezbrojnih zanatskih radnji.

Iako u narodu kola tvrdnja da se debljamo zbog kruha peciva i slastica, znanstveno je potvrđeno da se to događa samo kod pretjeranog unosa, prebrzog jedenja i krivog tempiranja. Pa stoga jedite polakše, žvačite više, ne jedite obilato samo jednom dnevno i čitajte naše savjete na svom omiljenom portalu!

Ne bismo znali koliko je šetnje potrebno kako bismo sagorjeli odnosno potrošili tri kriške preslasne ciabatte koju donosimo u videu na kraju članka, ali moramo priznati da nam se jako sviđa.

Ovaj je recept porijeklom iz Italije, ali Talijani neće imati ništa protiv da ga i sami napravite kod kuće tijekom vikenda, ili kad imate malo više slobodnog vremena.

Pripazite da ne stavite previše soli, jer nakon pretjerivanja – nema nazad. Ako vam se ne da baš svakoga dana mijesiti tijesto i čistiti kuhinju, zapamtite činjenicu da je kruh u hrvatskim pekarama značajno jeftiniji od onoga u zapadnoeuropskim zemaljama, a podjednako tako dobar kao i vani, ako ne i bolji.

Recept za ciabattu

  1. Umijesite brašno, kvasac, sol i vodu (detalje pogledajte u videu)
  2. Ostavite da se diže 18 sati
  3. Prebacite na stol na kojem ste stavili prozirnu foliju kako biste lakše prebacili tijesto u protvan
  4. Pustite da se diže još dva sata
  5. Stavite peći na 35-45 minuta na 220 stupnjeva 

Uživajte u izvana hrskavom, a iznutra sočnom talijanskom kruhu! Dobar tek.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.