21. lipnja 2016.

Vrijeme je za carpaccio od tikvica

Carpaccio tikvica
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slažu se sa svime, od popečaka do složenaca, tikvice su toliko jednostavne da su ponekad najbolje i sirove.

Između pregršt recepata koji uključuju nezobilazne tikvice gotovo svi uključuju termičku obradu ove nježne namirnice. Mi vam donosimo recept za nešto sasvim suprotno – lagani carpaccio od tikivce koji će vas osvojiti. Zahtjeva minimalno truda, tek pripremu marinade, a može poslužiti kao idealno predjelo kojim ćete izazvati divljenje. Tako jednostavno, a tako efektno.

Potrebno vam je:

  • Tikvice
  • Limun
  • Maslinovo ulje
  • Češnjak
  • Peršin, bosiljak, kopar
  • Sol, papar

Postupak:

  1. Tikvicu narežite na tanke rezance, najbolje gulilicom za krumpir.
  2. Odložite ih na tanjur i prelijte mješavinom maslinovog ulja, limunovog soka, sjeckanog češnjaka i začina.
  3. Ostavite da se mariniraju 20 minuta, a onda ih u slojevima posložite na tanjur.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.