gastro postao
                                             
                                        
                                    Tjestenina je uvijek dobro rješenje kada je riječ o ljetnim obrocima. Kombinirajte ju danas sa sezonskim povrćem, maslinovim uljem i začinskim biljem 
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 415
Potrebno vam je
- 400 g eliche ili fusilli
- 2 kom tikvice, zelene
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 60 g parmezan
- sol
- svježi timijan
Priprema
- Fusilli su vesela i dekorativna tjestenina, a zbog oblika upijaju dosta umaka. Kuhajte ih u vreloj i posoljenoj vodi.
- Tikvice operite i narežite na ploške.
- Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
- U tavu ulijte malo maslinova ulja, stavite češnjak, koji ste lagano zgnječili dlanom. Ne morate ga čistiti jer će ljuskice i komadi dati jelu rustikalan izgled.
- Na ulje koje je poprimilo arome češnjaka dodajte narezane tikvice, posolite i kratko ih dinstajte.
- U međuvremenu procijedite fusille i premjestite ih u tavu s tikvicama koje su već pri kraju. Podlijte s malo vode od kuhanja tjestenine. Promiješajte te ostavite da se okusi prožmu, a tjestenina kuhana al dente upije ostatke Pospite listićima timijana i krupno ribanim parmezanom. Protresite.
Tjestenina je uvijek dobro rješenje kada je riječ o ljetnim obrocima. Kombinirajte ju danas sa sezonskim povrćem, maslinovim uljem i začinskim biljem
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    