U tjednu koji prethodi samim večerama u svim restoranima domaćinima dogovorena je i posebna promocija vina gdje se gosti mogu upoznati sa vinima iz ponude vinarije Meneghetti.
Danijela i Bojan dinamičan su kulinarski duo koji već skoro desetljeće i pol zajedničkim snagama tradicionalne recepte ovoga kraja pretvara u nove kulinarske doživljaje kroz maštovite moderne interpretacije svojih jela. Ovaj dvojac se susreo i poslovno ujedinio još davne 2002. u kuhinji kultnog pulskog restorana Valsabbion u kojem su se tih godina pomicale granice gastronomije na ovim protorima.
2012. godine zajedno su prešli u Meneghetti gdje od tada ravnopravno vode kuhinju, što je također jedinstven slučaj na ovim prostorima. Njihov sofisticirani kulinarski izričaj preslikava dinamičan odnos između ruralne i urbane Istre, temeljen isključivo na svježim namirnicama lokalnih proizvođača.
U travnju je Meneghetti kuhinja već gostovala u hotelu Bastion u Zadru, Dubravkinom putu u Zagrebu, Ježu u Makarskoj te Kadeni u Splitu.
Turneja će kulminirati krajem svibnja događanjima na Koručuli u hotelu Lešić Dimitri Palace gdje će naši chefovi gostovati prvo 26. svibnja na zajedničkoj večeri sa kuhinjom domaćina a 28. svibnja se na istom mjestu održava jedinstveno cjelodnevno gastronomsko događanje Relais & Chateaux Gourmet Sensation gdje će snage ujediniti čak 5 Relais & Chateaux kuhinja – domaćin Lešić Dimitri Palace sa Korčule predvođen Tonijem Ercegom, Bevanda iz Opatije i chef Andrej Barbieri, Il Bottaccio iz Masse (Italija) i chef Antiono Mosca, Kong Hans Kaelder iz Kopenhagena (Danska) i chef Mark Lundgaard te naravno Meneghetti prevođen našim chefovima.
U međuvremenu zadovoljstvo nam je najaviti sljedeću vinsku večeru koja će se 19. svibnja održati u zagrebačkom restoranu Apetit City. Za ovu priliku Meneghetti kuhinja je s kuhinjom restorana Apetit City koju predvodi glavni chef Stjepan Bistrički i njegov tim kreirala poseban menu od 7 sljedova.
Večera će početi s pjenušcem Meneghetti Classic 2013 kao pićem dobrodošlice uz kornete s beef tartarom i maslacom od tartufa, nakon čega slijede millefoglie od dimljenog rošpa praćene svježom Meneghetti malvazijom 2015.
Sljedeće jelo na meniju su bijele šparoge sa umakom Hollandaise i black tiger gamberi uz Kuća Glavić Malvasiju dubrovačku 2015. Drugi dio menija prate dva velika vina iz Meneghetti arhive - uz crne fagotine od bakalara poslužit će se Meneghetti White 2011 iz jeroboam boce od 3L a osso bucco sa palentom od limete, mladim graškom i gremolatom pratiti će Meneghetti Red 2009 iz velike boce od 5 L.
Za kraj su ostala dva deserta - domaći dimljeni keksi sa aromatiziranom čokoladom te ekleri s limunom i timijanom koje će pratiti jedno malo iznenađenje iz Meneghetti podruma. Završni dodir jelima dati će naravno Meneghetti maslinova ulja.
Večera 19. svibnja počinje u 20 sati, cijena je 450 kn, a mjesto se može rezervirati direktno na broj restorana Apetit Cityja 01/4811077 ili na ovaj e-mail!