28. travnja 2015.

Zanosna kuhinja Anice Kovač

Anica KOvač
Osobni album
gastro postao gastro.24sata.hr
Anica Kovač će na svoju večeru pokušati prenijeti karakter i stil koji zajedno sa suprugom njeguje i inače u restoranu Vallis: "Mi smo zamislili da to bude jedna ležerna i spontana večera, baš onakva kakvi smo i mi."

Projekt Blessfood - večera s porukom nezaustavljivo grabi dalje prema cilju da spoji prvoklasne gastro doživljaje i potakne kulturu druženja te pritom djeluje humanitarno i pomogne što većem broju onih, kojima je pomoć prijeko potrebna. Bračni par Kovač, Anica i Robert, još od kada je projekt bio u povojima bili su idealni kandidati za akciju, jer osim što su bivša hrvatska missica i proslavljeni nogometaš poznati kao veliki dobrotvori, već neko vrijeme uspješno vode restoran Vallis u Sesvetama.

Anica Kovač će na svoju večeru pokušati prenijeti karakter i stil koji zajedno sa suprugom njeguje i inače u restoranu Vallis: "Mi smo zamislili da to bude jedna ležerna i spontana večera, baš onakva kakvi smo i mi. Zato će gastronomski dio biti vezan za švedski stol kako bi u prvi plan došlo druženje svih prisutnih i kako humanitarni karakter ove večere ne bi pao u drugi plan." - priča nam Anica, koja je odabrala Humanitarnu udrugu fra Mladen Hrkač kao destinaciju na koju će otići novac prikupljen na večeri u Vallisu.

"Švedski stol će se sastojati od svega onoga što inače imamo u ponudi. Naš cilj je ponuditi gostima jela sa sezonskim namirnicama koja su pristupačna cijenom, u kojoj svi mogu uživati i na kraju bez obzira što naručili kazati da su siti." - kaže bivša prva pratilja Miss svijeta koja bi hranu u Vallisu okarakterizirala kao nešto drugačiju, zanosnu, posebnu, kvalitetnu... Za to su prema njenim riječima najzaslužniji djelatnici restorana, koji su joj kao obitelj i s kojima je jako zadovoljna. "Zna biti jako naporno u restoranu i nekad mi je žao što gosti ne vide kako se svi trude u kuhinji da im pruže savršeno iskustvo." 

Anica kaže kako inače najviše voli jela na žlicu i salate, odnosno zdrava jela od kojih se najede, ali se ne ustručava ni pojesti nešto kaloričnija, teža jela. "Ne pazim previše na to što jedem, u smislu da brojim svaku kaloriju. Jedem ono što mi se tog trenutka jede, ali jako mi je bitno da djeca jedu zdravo i da s njima i Robertom objedujem za istim stolom. Volim jesti, volim hranu i volim društvo, a mislim da je posebna stvar kada se obitelj svaki dan okupi za stolom." - zaključuje Anica kojoj smeta što ljudi više ne uživaju u hrani zajedničkim objedima pa će ova večera u Vallisu, koja se održava 28.4. i za koju kartu možete kupiti ovdje, poslužiti kao odlična prilika za upoznavanje i druženje te promicanja kulture stola. Ako želite doznati još o projektu posjetite službenu Facebook stranicu Blessfooda.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.