06. kolovoza 2016.

Zdravo i svježe: Vodu zasladite malinama i grančicom ružmarina

Voda s malinama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolji i najzdraviji način za osvježenje i unos dovoljno tekućine, priprema je aromatizirane detoks vode

Limun, naranča, limeta, grejp, maline, kupine, ribizl ili krastavac, sve su to sastojci koje možete dodati u vodu te joj aromatizirati okus. Ploške limuna i limete pomoći će u čišćenju štetnih toksina iz tijela, krastavac kao prirodni diuretik pomoći će da izbjegnete zadržavanje vode u tijelu, a grejp da ubrzate metabolizam i brže sagorite masne stanice. 

Jagode i kivi, osim što su posebno osvježavajući ljeti, mogu biti odlična kombinacija detoks vode. Nekoliko jagoda i kivija stavite u staklenku ili bokal, zalijte hladnom vodom i ostavite da odleži nekoliko sati u hladnjaku. Osim voća i povrća, vodu možete "začiniti" i aloe verom. Đumbir, metvica, ružmarin i bosiljak samo su neki od omiljenih začina s kojima voda postaje posebno osvježavajuća.

Među popularnijima svakako je "sassy voda". U bokal s dva dl vode ubacite ploške svježeg krastavca i limuna, dodajte naribani đumbir i listove metvice. Ostavite sve sastojke u vodi, najbolje u hladnjaku preko noći. Spojite maline s grančicama ružmarina, krastavac s limetom, lubenicu s metvicom, ananas s jabukom ili dinjom te kupine s nježnom kaduljom. Uronite ih u vodu, ohladite i uživajte.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.