09. lipnja 2016.

Zlatni ćevap: Vrhunski roštilj u ovu subotu u Jaski i 18. i 19. lipnja u Zagrebu!

Roštilj
foto: Goran Kovačić/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Sraz roštilj-majstora uz nastupe mažoretkinja, KUD-ova, tamburaša, kulinarske radionice, degustacije, nagradne igre i vrhunske roštilj-delicije PIK Vrbovca počinje na perivoju dvorca Erdődy u 12 sati

Pretposljednje kolo kvalifikacija ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u roštiljanju održat će se u subotu, 4. lipnja u Jastrebarskom na perivoju dvorca Erdődy. Po prvi put, u ovom prekrasnom gradiću koji se nalazi točno na pola puta između Zagreba i Karlovca okupit će se šest ekipa te svoje umijeće u pripremi delicija sa žara demonstrirati gastro sudu. Najbolji tim bit će nagrađen najvišim ocjenama i plasmanom u finale Zlatnog ćevapa, a nakon proglašenja pobjednika velikom slavlju pridružit će se i popularni rockeri Opća opasnost.

Bogati zabavni program počinje u 12 sati 15. županijskim susretom Mažoret timova gdje se očekuje mnoštvo plesa, šarenila boja te prekrasnih osmjeha 200-tinjak mažoretkinja iz gradova i općina Zagrebačke županije te predstavnika i članova zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke Županije.

Za to vrijeme odvijat će se pripreme za gastronomski sraz roštilj-majstora, gostujućih "Brak je mrak" iz Zagreba i "Hook" iz Kraljevice te domaćina "Gradsko kazalište Jaska", "Jaskanski vatrogasci", "Sportaši Jaske" i "Umirovljenici". Na znak voditelja Frane Ridjana oni će zapaliti vatru oko 14 sati nakon čega će na žaru pripremati PIK ćevapčiće, ražnjiće, vratinu, kobasice i junetinu s pažnjim na vrijeme serviranja stručnom sudu kojim će predsjedvati Dario Lide iz kulinarskog studija Majstor kuhar.

Za vrijeme natjecanja posjetitelji će moći uživati u bogatom gastro-zabavnom programu uz nastupe jaskanskih KUD-ova, koncert tamburaškog sastava "Fini dečki", kulinarskoj radionici, degustacijama, zabavnim nagradnim natjecanjima te vrhunskim roštilj-delicijama. U ponudi će biti svježe pripremljene Volim roštilj grill delicije PIK Vrbovca uz originalne bosanske Or'le lepinje i ukusne priloge: svježe salate s Kiskom, President mladi kajmak, Zvijezda ketchup i ajvar, Kotanyi umake i Fridrih šampinjone te osvježenja iz Karlovačkog, Jamnice i Vina Belje.

 

Sve to očekuje vas po promotivnim cijenama, stoga je subota idealan dan da odmorite nakon napornog radnog tjedna i zaboravite na kuhanje ručka, a za one koji ipak žele sami pripremiti obrok tu je roštilj-park sa svim potrebnim rekvizitima i roštilj-akademija u kojoj možete naučiti najnovije trendove roštiljanja od mladog ali iskusnog kulinarskog majstora, Daria Lide iz kulinarskog studija Majstor kuhar koji će pripremati jedan od niza recepata iz roštilj-kuharice 24sata koju mogu besplatno dobiti svi zainteresirani. 

Tijekom popodneva odvijat će se niz zabavnih nagradnih natjecanja za posjetitelje. Očekuju vas OlimPIKijada, vrsta triatlona u kojem se traže vještine u pikadu, nošenju kašeta i sastavljanju slagalice, Utrka s gajbama Jamnice, Karlovačko slalom s tacnama, Dacia i Or'le kvizovi, Iskon tombula te Kisko gastro-pogađalica u kojoj se trebaju prepoznati četiri vrste octa. Također, nemojte propustiti sjesti u popularni SUV Dacia Duster ili postati Iskonovac.

Voditelj programa je popularni Frano Ridjan, a vrhunac ovog nezaboravnog druženja svakako je koncert grupe Opća opasnost na koji je ulaz slobodan, kao i na cijelo događanje. 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Karlovačko, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, Fridrih, Iskon, Delimano, Grilloza, Or'le i Kulinarski studio Majstor kuhar.

Nakon Jastrebarskog borba za Zlatni ćevap nastavlja se 18.6. na zagrebačkom Bundeku, a finale 19. lipnja na Jarunu. Za više informacija posjetite i pratite specijalnu rubriku Zlatni ćevap.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.