Najave 19. svibnja 2017.

Radionica puna mirisa kruha i fantastičnih namaza

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Centar za kulturu prehrane još je jednom polaznike oduševio fantastičnom radionicom kruha i slatkih i slanih namaza. Kako nam je bilo, pogledajte u nastavku...

Prva radionica s temom kruha i namaza održana je u sklopu ciklusa Škole kuhanja cilj koje je kroz šest radionica naučiti kuharske tehnike, obradu namirnica, planiranje jelovnika, osnovne slastičarske trikove, uparivanje hrane i vina i još mnogo slanih i slatkih kulinarskih tajni.

 

Možda vas zanima... Vino, pivo, kruh i sirove strasti na novim gastro radionicama Najave
 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Radionicu kruha i namaza vodila je svestrana blogerica Andrea Cukrov s bloga Cukar koja također vodi i brojne druge radionice Centra za kulturu prehrane. Uz početnu raspodjelu poslova, desetak se glava bacilo na ispunjavanje slasnih zadataka.

Mijesili su se grisini, focaccia, soda i pita kruh, a od namaza odabir je pao na hummus, crnu i zelenu tapenadu, pileću paštetu i slatki speculas namaz. 

 

Možda vas zanima... Mirisna focaccia s parmezanom i češnjakom Recepti


 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Uz puno smijeha, slijepljenih prstiju, sjajne savjete voditeljice Andree i neodoljiv miris kruha, dva i pol sata proletjela su nezamislivom brzinom. Prvi je zamirisao soda kruh, a brzo zatim i hrskava, aromatična focaccia s ružmarinom i češnjakom.

Dok su se u blenderima radile posljednje pripreme za miksanje slatkih i slanih namaza, u pećnici su se dizali pita kruščići, a grickanje fantastičnih i tako laganih grisina bila je glavna zanimacija. Bolju atmosferu nismo mogli ni zamisliti!

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Nakon dosta miješenja i umornih ruku, vrijeme degustacije je na najljepši način razveselilo polaznike radionice. Isprobavanje svojih prvih peciva i kruha, a zatim umakanje u slatke i slane domaće namaze izazvalo je grupno oduševljenje.

Od stola se nije odlazilo dok se baš sve posudice nisu ispraznile, a ostatak peciva i kruha vrijedna je ekipa spakirala za doma. To mi zovemo uspješnom kulinarskom radionicom!
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Što još priprema vrijedna ekipa Centra za kulturu prehrane pogledajte na službenoj ili Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.