Recepti 24. studenoga 2016.

Pripremite kruh s tajnim sastojkom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeste li ikada kušali kruh s pivom? Vrijeme je da probate nešto sjajno!

Domaći, mekani i mirisni kruh s pivom vrlo je jednostavan za pripremu – samo pomiješate potrebne sastojke i ubacite sve u pećnicu.

Jedino na što trebate pripaziti je odabir piva koje ćete koristiti u pripremi kruha. Piva s većim udjelom hmelja dat će kruhu gorak okus. Zato vam preporučamo da se odlučite za pivo s malim udjelom hmelja, poput pšeničnog ili lager piva.

Za pripremu kruha s pivom bit će vam potrebno:

  • glatko brašno, 700 g
  • prašak za pecivo, 1 žlica
  • šećer, 3 žlice
  • sol, 1 žličica
  • pšenično pivo, 350 mL
  • maslac, 60 g

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. U većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol.
  2. U smjesu suhih sastojaka pomalo ulijevajte pivo uz lagano miješanje.
  3. Tijesto prebacite u namašćeni kalup veličine 20x10 cm i prelijte ga otopljenim maslacem.
  4. Pecite u pećnici na 190°C otprilike 40 minuta, odnosno dok kruh ne dobije zlatnu boju.

Savjet: U tijesto za kruh možete dodati kuhanu šunku, kockice sira, začinsko bilje ili neki sastojak po vlastitoj želji.

Poslužite - s pivom! Dobar tek.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.