Recepti 28. srpnja 2017.

Slane pite spajaju sezonske plodove i omiljene sireve

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slane pite predstavljaju sve što volimo - brzu pripremu, sjajan finalni rezultati i ono najvažnije, fantastične okuse.

Kombinacija sezonskog povrća, fina smjesa koja će povezati namirnice i hrskava podloga glavni su dijelovi slasnih, slanih pita. S jednostavnom pripremom završite u rekordnom roku, a zatim sve ubacite u pećnicu pa nakratko zaboravite da ste bilo što radili. Taman kada pita zamiriši, sjetit ćete se fantastičnih okusa koji vas očekuju i tek tada počinje prava gozba.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Francuski quicheovi pravi su primjer raskošnih, ljetnih pita. Prhko tijesto i omiljeni nadjev najvažnije su komponente quichea. Inspirirajte se receptom naših blogera Sweety&Spicy pa pripremite najpoznatiju pitu na svijetu u samo vama najdražoj varijanti.

 

Možda vas zanima... Quiche Lorraine s lososom i mladim špinatom Kolumne

 

Rajčice zasigurno ulaze u skupinu omiljenih ljetnih plodova. Osim u finim salatama i šalši, iskoristiti je možete i u slanim pitama. Kombinirajte rajčicu sa sirevima, upakirajte je u fino tijesto pa uživajte u autentičnim aromama ljeta na novi, još ukusniji način.

 

pita od rajčice Možda vas zanima... Oduševite se pitom od sira i rajčica None ratatouille galette Možda vas zanima... Neodoljiv gurmanski užitak: Ratatouille pita s kozjim sirom None Možda vas zanima... Za svaki dan: Brza pita s ricottom i cherry rajčicama Recepti

 

Feta sir je zbog svoje slanoće idealan sastojak slanih pita koje sadrže slatke komponente. Spojite ga s batatom ili pak ga ukomponirajte u jednostavnu pitu s blitvom ili drugim zelenim, lisnatim povrćem. Fantastično!

 

Možda vas zanima... Sunčani galette od pečenog batata i feta sira Kolumne Možda vas zanima... Slasno i jednostavno: Slana pita od blitve i feta sira Recepti

 

Luk ili krumpir možda nikada nismo zamišljali u finim slanim pitama, no zapravo će se idealno složiti u kombinaciji sa sirevima, drugim sezonskim povrćem i začinskim biljem. 

 

Možda vas zanima... Tart od luka - neobičan spoj poznatih namirnica Recepti Možda vas zanima... Danas kuhamo: Pita od poriluka i krumpira Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.