S buđenjem ponude na tržnicama, jednostavnije je biti kreativan u kuhinji. U Zagrebu se već može pronaći medvjeđi luk i prvi proljetni špinat, a jelo u kojem možete uživati u bilo koje doba dana - definitivno je pita.
Izbacite šećer iz recepta za prhko tijesto, osmislite nadjev po vašim željama i pripremite najbolje proljetne slane pite. Poriluk je najčešći sastojak nadjeva, a vaše pite možete puniti mesom, sirom, krumpirom i čime god imate u hladnjaku. Umjesto prhkog tijesta, uvijek možete kupiti gotovo lisnato tijesto i napraviti "lažni" quiche još brži pripremom. Donosimo vam deset savršenih slanih recepata u kojima ćete sigurno pronaći nešto za vas.
1. Quiche s medvjeđim lukom, skutom i slaninom
3. Quiche od brokule i cvjetače
5. Quiche od poriluka i pancete
8. Quiche s brokulom i sušenim rajčicama