Belje ga je, naime, počelo proizvoditi u studenome 1980. prema recepturi vlastitih stručnjaka, koristeći samo tri prirodna sastojka - mlijeko, vrhnje i malo morske soli - koji su i danas osnova svih ABC proizvoda.
Već pri lansiranju na tržište ABC sir je osvojio nepca i vjernost potrošača, a vodeću poziciju zadržao je do današnjih dana – upravo zahvaljujući tradicionalnoj recepturi, kvaliteti domaćeg mlijeka i pažljivo odabranim prirodnim sastojcima u svakome od krem sireva iz palete ABC proizvoda.
Kao izvor visokokvalitetnih bjelančevina i esencijalnih masnih kiselina te vitamina A i D, ABC svježi krem sir je važan za ukupan dnevni unos minerala kalcija, što je od posebne važnosti za rast i očuvanje zdravlja kostiju.
Blagog okusa i mirisa, lako maziv, ABC sir je nezamjenljiv sastojak ukusnih sendviča, ali jednako je dobar i kao jednostavni namaz na kruhu ili pecivu. Može biti i puno više od toga: dodatak pri kuhanju, tajni sastojak vašeg recepta, “točka na i” nekog posebnog jela. Dodate li ga u rižoto pred kraj kuhanja, u špinat na mlijeku, u omlet ili na pizzu – jednim potezom možete i najjednostavnije jelo pretvoriti u deliciju. Jeste li probali cheesecake s ABC sirom? Za recept kliknite ovdje.
Ako nemate vremena za sve moguće kombinacije s ABC sirom, izaberite jedan od pripremljenih okusa: tu su šunka, kulen, hren, povrće, vlasac i mediteran. Nedavno je ABC paleta obogaćena i svježim krem sirom SpužvaBob Skockani, koji je odmah postao veliki hit među djecom svih uzrasta.