Četiri genijalne ideje za jela sa sirnim namazom

Thinkstock
Uvijek vam stoji tu negdje u hladnjaku, ali samo ga ponekad namažete na kruh? Donosimo vam sjajne ideje kako kreativnije iskoristiti pakiranje sirnog namaza.
Vidi originalni članak

Sirni namaz ili krem sir hrana je koju gotovo svatko uvijek ima u hladnjaku. Nije posebno zanimljiv i mažemo ga na kruh, a vrh maštovitosti nam je kada ga ubacimo u kakav kolač sa sirom. Ono o čemu ne razmišljamo su njegova kremoznost i neutralnost koje tako lako možemo iskoristiti na nebrojeno mnogo načina. Slatko ili slano jelo, krem sir složit će se sa svakim gotovo savršeno. U kolačima daje na rahlosti, a u slanim jelima ga je najbolje otopiti i uživati u kremastom savršenstvu. Donosimo vam četiri prijedloga za jela u koja će se sirni namaz idealno uklopiti.

Riba

Sirni namaz i riba obožavaju se. Bilo da tunu, skušu ili dimljeni losos stavite na krišku kruha koju ste premazali krem sirom ili se upustite u pripremu složenaca, s ovakvom kombinacijom nikako ne možete pogriješiti. Dodajte im još malo kopra koji se idealno slaže s mliječnim proizvodima, pokoju slanu komponentu poput inćuna ili maslina i zadovoljno nepce je zagarantirano.

Jaja

Kombinirajte sirni namaz s jajima. Ako ubacite samo jednu žlicu dok mutite jaja za kajganu, razlika će biti ogromna. Jaja neće biti suha već sočna pa će se tako topiti u vašim ustima. Pomiješajte jaja i mlijeko, dodajte komadiće sirnog namaza koji će se zatim otopiti po kajgani, a vi za taj tren uživati u najboljim jajima koja ste ikada pripremili.

Punjenja

Krem sir odličan je odabir za mliječna punjenja. Ipak, uvijek ga kombinirajte s drugim sastojcima kako punjenje ne bi bilo pregusto. Odličan odabir su paprike punjene sirom, ribanim sirom, lukom, šunkom i začinima. Zapecite ih ili pržite u dubokom ulju i navalite.

Kolači

Osim na kruhu, cheesecake je naš omiljeni način da iskoristimo pakiranje sirnog namaza. No osim u kolač od sira, možete ga dodavati u obične biskvit kolače s voćem. Uz samo nekoliko žlica sirnog namaza kolači će postati sočniji i laganiji. 

Posjeti Gastro.hr