Egzotična svakodnevnica: Slatko slana piletina s brokulom

Thinkstock
Svakodnevne namirnice pretvorite u egozotičan ručak.
Vidi originalni članak

Piletina i slatko slani umak savršeno se slažu. Dodajte nešto hrksave brokule za svježinu, a na kraju pospite sezamom da zakrcka pod zubima. Divan spoj okusa odvest će vas na neko egzotičnije mjesto, a već poznate namirnice pružit će vam neko sasvim novo iskustvo. Ovo jelo možete poslužiti samo ili uz jednostavnu i čistu rižu.

Potrebno vam je:

  • Pileća prsa
  • Brokula
  • 6 žlica meda
  • 4 žlice kečapa
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice octa
  • 3 žlice soja sosa
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • Sezam

Priprema:

  1. Pomiješajte med, kečap, šećer, ocat, soja sos i češnjak.
  2. Nauljite tavu ili wok pa dodajte posoljenu piletinu nasjeckanu na komadiće.
  3. Pecite oko 10 minuta dok ne posmeđi.
  4. Dodajte male cvjetove brokule i prelijte umakom.
  5. Kuhajte i miješajte još 5 minuta dok je piletina pečena, a brokula malo omekša.
  6. Ukoliko je potrebno, dodajte žlicu vode.
  7. Na kraju pospite sezamom. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr