Bruschette s vrganjima - hrskavi jesenski brunch

maXYama
Doba je vrganja, što znači da je idealno vrijeme za isprobavanje svih onih recepata s gljivama koje smo čitave godine marljivo skupljali. maXYama donosi nam jednostavan recept za brushette s vrganjima. Doslovno za prste polizati, kaže ona.
Vidi originalni članak

Kako sam se ubila prošli vikend s punim korpama vrganja, evo i jedan brzinski s nogu, a da prste poližeš doslovno. Nekoliko jednostavnih sastojaka i hrskav, slasni zalogaj već je spreman.

 

maxyama u šumi Šumske priče: Tjestenina s gljivama i slaninom

 

Više Majinih recepata pronađite na blogu maXYama, Facebook stranici i Instagram profilu.

 

maxyama Pozdrav ljetu: Rolice od patlidžana i mljevenog mesa

maxyama Bamija - egzotičan plod u gulaš izdanju s junetinom

 

 

 

Potrebno vam je:

  • nekoliko šnita kruha
  • 1 glavica luka
  • vrganji
  • bukovac ili crvena paprika
  • svježi peršin list
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Sotirajte kratko gljive na preprženom luku, pred kraj dodajte bukovac (tucana makedonska paprika), sol i papar i šaku sjeckanog svježeg peršin lista.
  2. Poklopite i neka malo odstoji dok ne riješite kruh.
  3. Zagrijte pećnicu na 200-220 stupnjeva.
  4. Kruh posložite na papir za pečenje i pleh na kojem ćete ih kratko u pećnici zapeći.
  5. Još tople ih poškropite maslinovim uljem i natrljajte češnjakom.
  6. Po tako aromatiziranom kruhu složite pripremljene gljive i poslužite.

Čiča mića, gotova priča. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr