Brze fritule s jogurtom, jabukama i cimetom

Jannette Razum
Vrijeme maškaranja sve nam je bliže, a osim krafni, u mnogim našim krajevima u to vrijeme tradicionalno se pripremaju fritule!
Vidi originalni članak

U ovom receptu osim jogurta korištene su i jabuke koje garantiraju savršeno mekane, ukusne i mirisne fritule koje će vaše susjede same pozivati na kavu! Fritule su s dodatkom cimeta, a vi sami prilagodite količinu ovisno o tome koliko ga volite ili ne. Možete ga i potpunosti izostaviti.

 

Slatki svijet Zebra mramorni kolač - slastica o kojoj se priča

 

Još jedna preporuka je da fritule umjesto da ih posipate šećerom u prahu, još vruće uvaljate u kristal šećer. To je ekstra dodatak za sve one koji vole da šećer „hrska“ pod zubima!

Za koju god varijantu se odlučite, sigurna sam da ćete uživati u ovim slatkim zalogajima!

 

Osvježavajuća i fina! Ultimativni užitak: Rolada torta s malinama i limunom

 

Recept potražite u nastavku, a još slasnih ideja naše kolumnistice Jannette potražite na blogu Slatki svijet, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu! 

 

Slatki svijet Jednostavnije ne može: Čokoladna torta s rogačem

 

 

Potrebno vam je:

  • 400 g tekućeg jogurta
  • 2 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice rakije
  • prstohvat soli
  • 350 g glatkog brašna
  • 2 praška za pecivo
  • 1 puna žličica cimeta
  • malo naribane limunove korice
  • 200 g sitno naribane jabuke (2 srednje velike jabuke)

Postupak pripreme:

  1. Jaja izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte sol, jogurt, rakiju, naribanu koricu limuna, jabuke, cimet, brašno i prašak za pecivo.
  2. Miksajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.
  3. Po želji dodajte i 100 g sitno nasjeckanih suhih brusnica.
  4. Ulje zagrijte u visokom lončiću pa žličicom namočenom u vruće ulje uzimajte tijesto.
  5. Pomozite si drugom žličicom, oblikujte fritule i pecite ih u vrelom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  6. Pečene fritule stavite na papirnati ručnik da se ocijedi višak masnoće. Vruće fritule posipajte šećerom u prahu ili ih uvaljajte u kristal šećer i poslužite se!

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr