U ovom receptu osim jogurta korištene su i jabuke koje garantiraju savršeno mekane, ukusne i mirisne fritule koje će vaše susjede same pozivati na kavu! Fritule su s dodatkom cimeta, a vi sami prilagodite količinu ovisno o tome koliko ga volite ili ne. Možete ga i potpunosti izostaviti.
Još jedna preporuka je da fritule umjesto da ih posipate šećerom u prahu, još vruće uvaljate u kristal šećer. To je ekstra dodatak za sve one koji vole da šećer „hrska“ pod zubima!
Za koju god varijantu se odlučite, sigurna sam da ćete uživati u ovim slatkim zalogajima!
Recept potražite u nastavku, a još slasnih ideja naše kolumnistice Jannette potražite na blogu Slatki svijet, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu!
Potrebno vam je:
- 400 g tekućeg jogurta
- 2 jaja
- 4 žlice šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 žlice rakije
- prstohvat soli
- 350 g glatkog brašna
- 2 praška za pecivo
- 1 puna žličica cimeta
- malo naribane limunove korice
- 200 g sitno naribane jabuke (2 srednje velike jabuke)
Postupak pripreme:
- Jaja izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte sol, jogurt, rakiju, naribanu koricu limuna, jabuke, cimet, brašno i prašak za pecivo.
- Miksajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.
- Po želji dodajte i 100 g sitno nasjeckanih suhih brusnica.
- Ulje zagrijte u visokom lončiću pa žličicom namočenom u vruće ulje uzimajte tijesto.
- Pomozite si drugom žličicom, oblikujte fritule i pecite ih u vrelom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Pečene fritule stavite na papirnati ručnik da se ocijedi višak masnoće. Vruće fritule posipajte šećerom u prahu ili ih uvaljajte u kristal šećer i poslužite se!
Dobar tek!