Čarolija okusa: Rolada od mljevenog mesa

Gracijela Došen
Hrskavi spoj slanine i mljevenog mesa - okusi su u kojima će se pronaći svaki ljubitelj mesnih delicija.
Vidi originalni članak

Stižu vam gosti, nemate ideju za večeru. Možda vam se jede nešto drugačije. Tada vam predlažem jednostavnu i brzo gotovu mesnu roladu.

 

Recepti Mesna rolada sa šljivama

Svi najčešće pripremamo mljeveno meso u obliku ćevapčića, pljeskavica ili bolonjez umaka. Neka ovoga puta bude malo drugačije.

 

ručak Aromatična mesna rolada s pečenim krumpirom

Od sastojaka će vam trebati:

  • 500 g MLJEVENOG MESA
  • 1 JAJE
  • 1/2 ŠALICE ZA ČAJ (ZNAČI MALO VEĆE) KRUŠNIH MRVICA
  • 1 ČAJNA ŽLIČICA SOLI
  • 1 ČAJNA ŽLIČICA PIMENTA
  • 1 ČAJNA ŽLIČICA ČEŠNJAKA U PRAHU
  • 6 KOMADA ŠUNKE
  • 8 ŠNITA SIRA
  • 8 LISTOVA SVJEŽEG ŠPINATA KOJEG BLANŠIRAMO
  • 4 MALO VEĆE ŠNITE SLANINE ILI ŠIRE ŠUNKE



Priprema:

  1. U posudu stavimo mljeveno meso. Dodamo jaje, krušne mrvice, sol, piment i češnjak u prahu. Sve dobro promiješamo.
  2. Na aluminijsku foliju posložimo smjesu te oblikujemo kocku.
  3. Na tu “kocku” poredamo šunku, sir, blanširane listove špinata te uz pomoć folije zarolamo meso koje smo napunili.
  4. Štrucu premjestimo u kalup za pečenje.
  5. Oko rolade omotamo slaninu ili širu šunku.
  6. Pečemo na 200 stupnjeva oko 50 minuta

jelo od mesa Sicilijanska mesna rolada



​​​​Uživajte u hrani bilo koje vrste, hrani koju volite. Glasoviti Luciano Pavarotti je rekao:

“Jedna od lijepih stvari u životu je što imamo pravo stati, ma što god radili i posvetiti svoju pažnju hrani.”
 

Gracijelu, odnosno Slatki začin, možete pratiti na ovom blogu i facebook stranici!

Posjeti Gastro.hr