Stižu vam gosti, nemate ideju za večeru. Možda vam se jede nešto drugačije. Tada vam predlažem jednostavnu i brzo gotovu mesnu roladu.
Svi najčešće pripremamo mljeveno meso u obliku ćevapčića, pljeskavica ili bolonjez umaka. Neka ovoga puta bude malo drugačije.
Od sastojaka će vam trebati:
- 500 g MLJEVENOG MESA
- 1 JAJE
- 1/2 ŠALICE ZA ČAJ (ZNAČI MALO VEĆE) KRUŠNIH MRVICA
- 1 ČAJNA ŽLIČICA SOLI
- 1 ČAJNA ŽLIČICA PIMENTA
- 1 ČAJNA ŽLIČICA ČEŠNJAKA U PRAHU
- 6 KOMADA ŠUNKE
- 8 ŠNITA SIRA
- 8 LISTOVA SVJEŽEG ŠPINATA KOJEG BLANŠIRAMO
- 4 MALO VEĆE ŠNITE SLANINE ILI ŠIRE ŠUNKE
Priprema:
- U posudu stavimo mljeveno meso. Dodamo jaje, krušne mrvice, sol, piment i češnjak u prahu. Sve dobro promiješamo.
- Na aluminijsku foliju posložimo smjesu te oblikujemo kocku.
- Na tu “kocku” poredamo šunku, sir, blanširane listove špinata te uz pomoć folije zarolamo meso koje smo napunili.
- Štrucu premjestimo u kalup za pečenje.
- Oko rolade omotamo slaninu ili širu šunku.
- Pečemo na 200 stupnjeva oko 50 minuta
Uživajte u hrani bilo koje vrste, hrani koju volite. Glasoviti Luciano Pavarotti je rekao:
“Jedna od lijepih stvari u životu je što imamo pravo stati, ma što god radili i posvetiti svoju pažnju hrani.”
Gracijelu, odnosno Slatki začin, možete pratiti na ovom blogu i facebook stranici!