gastro postao
Mesne rolade ne moraju se nužno peći u pećnici, već se mogu pržiti u tavici i zatim kuhati u vinu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 819
Potrebno vam je
- 1000 g govedina, odrezak
- 4 kriška šunka dimljena, kuhana
- 100 g govedina, krta, mljevena
- 1 žlica gouda punomasni
- 3 žlica krušne mrvice
- 1 kom jaje kokošje
- 2 kriška slanina suha, masna
- 2 režanj češnjak
- 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
- 1 žlica peršin, list
- 1 kom luk ,crveni
- 1 šalica crno vino
- 2 šalica goveđi temeljac
- 4 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 1 list lovorov list
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Istucite odrezak. U posudi pomiješajte mljeveno meso, istučeno jaje, naribanu gaudu krušne mrvice, zgnječeni češnjak, nasjeckan peršin, usitnjenu slaninu, grašak, sol i papar.
- Preko stavite komade šunke i zarolajte pa zavežite kuhinjskim koncem.
- U tavi prepržite luk dok ne postane proziran. Zatim dodajte roladu i prepržite s obiju strana.
- Smanjite vatru, ulijte vino i kuhajte dok ne ispari. Ubacite lovorov list, dodajte temeljac i umiješajte koncentrat rajčice. Kuhajte 30 minuta.
Izvor Skuhatćute