Recepti 15. svibnja 2016.

Sicilijanska mesna rolada

Sicilijanska mesna rolada
gastro postao gastro.24sata.hr
Mesne rolade ne moraju se nužno peći u pećnici, već se mogu pržiti u tavici i zatim kuhati u vinu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 819

Potrebno vam je

  • 1000 g govedina, odrezak
  • 4 kriška šunka dimljena, kuhana
  • 100 g govedina, krta, mljevena
  • 1 žlica gouda punomasni
  • 3 žlica krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 kriška slanina suha, masna
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 šalica grašak zeleni, u zrnu
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 šalica crno vino
  • 2 šalica goveđi temeljac
  • 4 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 1 list lovorov list
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Istucite odrezak. U posudi pomiješajte mljeveno meso, istučeno jaje, naribanu gaudu krušne mrvice, zgnječeni češnjak, nasjeckan peršin, usitnjenu slaninu, grašak, sol i papar.
  2. Preko stavite komade šunke i zarolajte pa zavežite kuhinjskim koncem.
  3. U tavi prepržite luk dok ne postane proziran. Zatim dodajte roladu i prepržite s obiju strana.
  4. Smanjite vatru, ulijte vino i kuhajte dok ne ispari. Ubacite lovorov list, dodajte temeljac i umiješajte koncentrat rajčice. Kuhajte 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.