gastro postao
Provjerite zašto se janjetina odlično slaže sa šljivama
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 649
Potrebno vam je
- 1000 g janjetina, mršava
- 800 g kesten
- 250 g špinat
- 80 g maslac, slani
- 1 dl konjak (38 vol % alkoh.)
- 2 žlica senf
- 1 kom luk ,crveni
- 4 žlica soja umak
- 500 ml goveđi temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- 10 kom šljiva
- rajčice, cherry
Priprema
- Istucite meso kako biste dobili tanki odrezak. Utrljajte sol i papar u komad mesa, a drugu stranu premažite sojinim umakom i senfom.
- Zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku na nekoliko sati ili preko noći. Zarežite kestene i kuhajte ih na laganoj vatri oko 40 minuta. ogulite ih pa dodajte prethodno otopljen maslac, konjak, sol i papar te ispasirajte.
- Blanširajte špinat i sitno ga nasjeckajte. Izvadite odreske iz folije i na tanjur ih stavite tako da strana namazana senfom bude gore. Preko rasporedite špinat i kestene, zarolajte i zavežite kuhinjskim koncem.
- Stavite u lim za pečenje s lukom, šljivama i rajčicama pa prelijte sojinim umakom, uljem i temeljcem.
- Pecite na 220°C oko pola sata prekriveno folijom i još toliko bez folije. Nekoliko puta podlijte umakom iz lima za pečenje.
Izvor Skuhatćute