Recepti 03. listopada 2014.

Mesna rolada sa šljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Provjerite zašto se janjetina odlično slaže sa šljivama

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 649

Potrebno vam je

  • 1000 g janjetina, mršava
  • 800 g kesten
  • 250 g špinat
  • 80 g maslac, slani
  • 1 dl konjak (38 vol % alkoh.)
  • 2 žlica senf
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 žlica soja umak
  • 500 ml goveđi temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 10 kom šljiva
  • rajčice, cherry

Priprema

  1. Istucite meso kako biste dobili tanki odrezak. Utrljajte sol i papar u komad mesa, a drugu stranu premažite sojinim umakom i senfom.
  2. Zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku na nekoliko sati ili preko noći. Zarežite kestene i kuhajte ih na laganoj vatri oko 40 minuta. ogulite ih pa dodajte prethodno otopljen maslac, konjak, sol i papar te ispasirajte.
  3. Blanširajte špinat i sitno ga nasjeckajte. Izvadite odreske iz folije i na tanjur ih stavite tako da strana namazana senfom bude gore. Preko rasporedite špinat i kestene, zarolajte i zavežite kuhinjskim koncem.
  4. Stavite u lim za pečenje s lukom, šljivama i rajčicama pa prelijte sojinim umakom, uljem i temeljcem.
  5. Pecite na 220°C oko pola sata prekriveno folijom i još toliko bez folije. Nekoliko puta podlijte umakom iz lima za pečenje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.