Fantastična juha od hokaido tikve!

Fitness Klinika
Tikve, buće, bundeve, velike i male, najčešće narančaste obojile su prve tmurne jesenske dane. Dok su još bili sunčani i topli dani lakše sam ih ignorirala, no s prvim zahlađenjem došlo je vrijeme za pravu pravcatu toplu juhicu i to od hokaido tikve.
Vidi originalni članak

Ova juhica je jedno od mojih omiljenih jela, jako je fina, a i volim napraviti ukusan obrok od svega nekoliko sastojaka.

 

pita Pita od hokaido bundeve

 

To nije problem uz dodatak nekoliko začina kojima se balansira slatkoća tikve. Ovisno o dodatku chilija dobit ćete manji ili jači kontrast slatko-ljuto.

POTREBNO (za 4 porcije):
1 hokaido tikva (oko 1,5 kg)
Začini: sol, papar, korijander u zrnu, chili peperoncini, bućino ulje, aceto balsamico
Malo sjemenki bundeve

 

vruće i fino Fino pomaknuto varivo od svinjetine i butter tikve

 

PRIPREMA:
1.    Tikvu prerezati i očistiti od koštica, narezati na manje komade i staviti na papir za pečenje. Dodati začine: sol, papar, usitnjeni korijander, chili, dodati malo bućinog ulja i malo aceta, rukama izmiješati i staviti peći na 180 stupnjeva 20-30 minuta. Probajte vilicom jesu li kockice mekane, ako jesu-gotovo je.
2.    Kockice bundeve usitnite štapnim mikserom ili blenderom, dodajte vode ako je pregusto kako bi lakše usitnili.
3.    Usitnjenu tikvu prebacite u lonac, dodajte vode ovisno kakvu gustoću juhe želite i zakuhajte, probajte pa dodajte još začina ako mislite da nedostaje
4.    Poslužite u zdjelici juhicu uz dodatak sjemenki bundeve

 

rižoto Rižot od muškatne tikve i šparoga

 

Kliknite nas na FITNESS KLINIKA facebook i instagram.
Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.

Posjeti Gastro.hr