Grbave polpete - zalogaji za plažu, ručak ili večeru

Slavonka
Ako voliš povrće, osobito karfiol, ovo je recept za tebe. Brze polpete od cvjetače i mješavine povrća!
Vidi originalni članak

Možeš koristiti bilo koju povrtnu mješavinu, a ja sam koristila meksičku. Inače sve polpete radim od oka, ali ovaj puta sam izmjerila sve što sam stavila da bi mogla napisati konkretan recept!

Ljeto je stvoreno za polpete bilo koje vrste. Odlične su za doručak, ručak i večeru, a još bolje kad ih poneseš na plažu pa uz more, neku dobru paštetu i guštaš u ovim finim povrtnim zalogajima! 

 

Foodgasm Trokutići s jogurtom - hrskavi doručak ili brza grickalica

 

Možete polpete poslužiti i kao prilog mesu ili kao zaseban obrok. Doista su jako zasitne, a idealne za papanje dok gledate u more.

Želiš li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil
 

Foodgasm Zapečene tortilje - slastan ručak na brzinu

Foodgasm Cimet krofnice - novo ruho omiljenih cimet rolica

 

Grbave polpete 

Sastojci:

  • 600 g kuhanog karfiola
  • 200 g kuhane meksičke mješavine
  • 3 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 1,5 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica timijana
  • 1 češanj bijelog luka, nasjeckan
  • ulje za prženje

Postupak:

  1. Karfiol odvoji na male cvjetiće. Kuhaj 2-3 minute u kipućoj vodi pa dodaj i meksičku mješavinu povrća i kuhaj sve zajedno još 2 minute.
  2. Pusti kuhano povrće da se dobro ocijedi.
  3. Kuhano povrće prebaci u posudu. Dodaj sol, mlijeko i jaja i promiješaj.
  4. Dodaj brašno, papar, timijan i bijeli luk i sve dobro promiješaj.
  5. Slobodno probaj smjesu da vidiš treba li dodati još soli ali, ako ne voliš isprobavati sirovu smjesu, nema veze, uvijek možeš dosoliti nakon pečenja.
  6. U dubljoj tavi zagrij ulje. Za polpete uvijek dodam ulja debljine prsta kako bi se polpete fino pekle. 
  7. Na zagrijano ulje žlicom vadi polpete kako bi dobile svoju prepoznatljivu grbavu teksturu. Haha. :)
  8. Peci na laganoj vatri po dvije minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu boju. 
  9. Izvadi ih na papirnati ubrus kako bi se uklonio višak masnoće.
  10. Posluži uz svježu salatu. 

Dobar tek! 


Ena s Foodgasma
 

 

Posjeti Gastro.hr