Linguini s dagnjama u pikantnom umaku od rajčice

Slavonka
Jako mi se ide na more, a najbrže more si mogu donijeti na tanjuru. Pa i jesam!
Vidi originalni članak

Pronašla sam svježe dagnje, pa sam se odlučila počastiti mirisima mora u mojoj kuhinji, u sred Slavonije.  Ovo je brzi recept koji će oduševiti svakog ljubitelja morskih plodova.

Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Foodgasm Kako napraviti savršene kekse baš uvijek - imamo odgovor!

brzo i fino I to je moguće: Bijela pita bez pečenja

Foodgasm Pita od šumskog voća i sira stvorena za proljetno uživanje

 

 

Potrebno vam je:

  • 400 g linguini tjestenine
  • 1 kg dagnji
  • 400 ml pasirane rajčice
  • 2 žličica šećera
  • 2 crvena luka
  • 1 patlidžan narezan na kockice
  • 1 žličica ružmarina
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica mljevenog chilija
  • sol, papar po ukusu

Postupak pripreme:

  1. Prvo nasjeckajte luk na sitno. Na maslinovom ulju u dubokoj tavi pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte mu patlidžan i pržite sve zajedno dok patlidžan ne postane mekan.
  2. Dodajte pasiranu rajčicu, ružmarin i timijan. Pustite da prokuha pa dodajte šećer, sol i papar. Svakako probajte umak i prilagodite kiselinu vlastitom ukusu.
  3. Dodajte mljeveni chili i pustite da prokuha zajedno i tek onda probajte je li vam dovoljno ljuto.
  4. Ja sam dagnje samo oprala u hladnoj vodi i očistila vanjski dio – priljepke i brkove.  Zakuhajte dovoljnu količinu vode za blanširanje dagnji. Kada je voda prokuhala, ubacite dagnje na 5 minuta dok se u potpunosti ne otvore. Tako ćete se riješiti pijeska i neće vam dodatno zaslaniti jelo.
  5. Blanširane dagnje dodajte umaku (skupa sa školjkom), promiješajte i poklopljeno kuhajte još 10 minuta.
  6. Tjesteninu skuhajte po naputku s pakiranja. Na tanjur stavite tjesteninu, prelijte ju s umakom i dagnjama.
  7. Uživajte u mirisu i okusu mora!

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr