Tajna ovog kolača su rozen kore. Tanke, podatne kore koje se tope u ustima su idealne za vruće dane koji su pred nama. Ovaj kolač ne zahtijeva dugotrajnu pripremu niti pečenje, a oduševit će vas prvim zalogajem.
Potrebno vam je:
- 1 pakiranje od 8 rozen kora
- 1 l mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 300 g šećera
- 100 g bijele čokolade za kremu
- 200 g margarina
- 100 g bijele čokolade za ganache
- 100 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Zagrijte 1 l mlijeka na laganoj vatri.
- U posudici promiješajte 2 vrećice pudinga i 300 g šećera. Od mlijeka koje se grije odvojite 10 žlica i dodajte pudingu i dobro promiješajte.
- Skuhajte puding i uklonite ga s vatre.
- U još vreli puding dodajte 100 g čokolade i 200 g margarina. Promiješajte dok se ne otopi u potpunosti.
- Kremu kratko prohladite, mora biti topla dok filujte kore.
- Slažite pitu tako što svaku koru bogato namažete s kremom.
- Na pari otopite bijelu čokoladu u vrhnju za šlag, kada se sve sjedini, prelijte preko pite i stavite na hlađenje.
Poslužite uz svježe voće.
Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.