Kolumne 28. svibnja 2018.

I to je moguće: Bijela pita bez pečenja

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Bijela pita je jedna od onih starinskih posebnih mirisnih, prhkih pita koje se tope u ustima.

Tajna ovog kolača su rozen kore. Tanke, podatne kore koje se tope u ustima su idealne za vruće dane koji su pred nama.  Ovaj kolač ne zahtijeva dugotrajnu pripremu niti pečenje, a oduševit će vas prvim zalogajem.

 

Možda vas zanima... Kako kod kuće pripremiti omiljenu čokoladicu? Mi znamo! Recepti

 

Možda vas zanima... Sladoledna torta od vanilije i borovnica Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje od 8 rozen kora
  • 1 l mlijeka
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 300 g šećera
  • 100 g bijele čokolade za kremu
  • 200 g  margarina
  • 100 g bijele čokolade za ganache
  • 100 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Zagrijte 1 l mlijeka na laganoj vatri. 
  2. U posudici promiješajte 2 vrećice pudinga i 300 g šećera.  Od mlijeka koje se grije odvojite 10 žlica i dodajte pudingu i dobro promiješajte.
  3. Skuhajte puding i uklonite ga s vatre. 
  4. U još vreli puding dodajte 100 g čokolade i 200 g margarina. Promiješajte dok se ne otopi u potpunosti.
  5. Kremu kratko prohladite, mora biti topla dok filujte kore.
  6. Slažite pitu tako što svaku koru bogato namažete s kremom.
  7. Na pari otopite bijelu čokoladu u vrhnju za šlag, kada se sve sjedini, prelijte preko pite i stavite na hlađenje.

Poslužite uz svježe voće.

Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.