gastro postao
Kako je vrijeme sve toplije, sve više nam se sviđaju deserti koji ne zahtijevaju paljenje pećnice.
Još bolje je kad ih pripremite za čas baš kao ovu sladolednu tortu od vanilije i borovnice. Najduže ćete čekati da se ohladi, ali vrijedna je svakog čekanja.
Potrebno vam je:
- 1 posuda za pečenje kruha (duga, uska)
Biskvit:
- 8 komada digestive keksa
- 100 g otopljenog maslaca
Sladoled:
- 50 g šećera u prahu
- 250 g kondenziranog mlijeka
- 150 ml vrhnja za šlag
- 250 g krem sira
- 3 žličice arome vanilije
- 200 g borovnica
Priprema:
- Posudu za pečenje kruha obložite folijom.
- Kekse izmrvite i pomiješajte s otopljenim maslacem.
- Krem sir, vrhnje za šlag i kondenzirano mlijeko dobro izmutite dok ne postane čvrsto. Dodajte vaniliju i dobro promiješajte. Dodajte 100 g borovnica i ručno ih umiješajte.
- Žlicom dodajte kremu u posudu. Rasporedite jednako po cijeloj posudi. Rukama formirajte biskvit od keksa i njega pažljivo stavite na kremu u posudu. Ponovite postupak i završite s kremom.
- Prekrijte sladoled s folijom i ostavite u zamrzivaču preko noći.
- Servirajte s ostatkom borovnica.
U slast!