gastro postao
Krajnje je vrijeme da sladoled preuzme svaki desert u danu, a kako vam ne bi dosadio u klasičnom obliku, imamo odličan recept za sendvič od sladoleda.
Svi smo barem jednom kupili sendvič od sladoleda koji je, osim savršeno kremastog sladoleda, imao i hrskavi keks. Znamo da je domaća verzija sladoleda uvijek bolja, a kada u priču uključite i domaće kekse, vaš novi najdraži desert ove sezone je spreman.
Za pripremu keksića će vam trebati:
- 4 šalice brašna
- 2 šalice šećera
- 1 žličica sode bikarbone
- 125 g maslaca sobne temperature
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 150 g čokoladnih kapljica/krupno sjeckane čokolade za kuhanje
Za sladoled:
- 450 ml vrhnja za slag
- 80 ml kondenziranog mlijeka
- prstohvat soli
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
Postupak pripreme:
- Prvo pripremite sladoled. U posudu za miksanje dodajte sve sastojke i mutite mikserom dok se ne sjedine. Sladoled prebacite u posudu s poklopcem i stavite u zamrzivač kako bi se stisnuo.
- Za kekse, prvo uključite pećnicu na 280 stupnjeva.
- U posudi izradite maslac pa mu dodajte vanillin šećer, ekstrakt od vanilije i sodu bikarbonu.
- Postepeno dodajte šećer te konstantno miksajte. Dodajte 2 jaja i pjenasto izmutite. Postepeno dodajte brašno. Tijesto će vam biti mekše ali tako mora biti.
- Dodajte čokoladne kapljice ili sjeckanu čokoladu i promiješajte. Žlicom za sladoled formirajte kuglice i poslažite na papir za pečenje i malo ih pritisnite.
- Pecite ih u zagrijanoj pećnici 10 minuta.
- Složite sendviče od sladoleda tako što na ohlađeni keks dodate kuglu domaćeg sladoleda i dodate još jedan keks kako bi oblikovali sendvič. Možete dodati i voćni džem u sredinu ili svježe voće.
Dobar tek!