Recepti 26. travnja 2018.

Sendvič sladoled - spoj hrskavog keksa i kremastog sladoleda

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krajnje je vrijeme da sladoled preuzme svaki desert u danu, a kako vam ne bi dosadio u klasičnom obliku, imamo odličan recept za sendvič od sladoleda.

Svi smo barem jednom kupili sendvič od sladoleda koji je, osim savršeno kremastog sladoleda, imao i hrskavi keks. Znamo da je domaća verzija sladoleda uvijek bolja, a kada u priču uključite i domaće kekse, vaš novi najdraži desert ove sezone je spreman.

 

Sladoled Možda vas zanima... Omiljenih osam: Rashladite se domaćim sladoledom Špajza Možda vas zanima... Napravili smo savršeni Kinder Bueno sladoled! Kolumne


Za pripremu keksića će vam trebati:

  • 4 šalice brašna
  • 2 šalice šećera 
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 125 g maslaca sobne temperature 
  • 2 žličice ekstrakta od vanilije
  • 1 vanilin šećer 
  • 2 jaja 
  • 150 g čokoladnih kapljica/krupno sjeckane čokolade za kuhanje

Za sladoled:

  • 450 ml vrhnja za slag
  • 80 ml kondenziranog mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije

Postupak pripreme:

  1. Prvo pripremite sladoled. U posudu za miksanje dodajte sve sastojke i mutite mikserom dok se ne sjedine. Sladoled prebacite u posudu s poklopcem i stavite u zamrzivač kako bi se stisnuo.
  2. Za kekse, prvo uključite pećnicu na 280 stupnjeva. 
  3. U posudi izradite maslac pa mu dodajte vanillin šećer, ekstrakt od vanilije i sodu bikarbonu. 
  4. Postepeno dodajte šećer te konstantno miksajte. Dodajte 2 jaja i pjenasto izmutite. Postepeno dodajte brašno. Tijesto će vam biti mekše ali tako mora biti.
  5. Dodajte čokoladne kapljice ili sjeckanu čokoladu i promiješajte. Žlicom za sladoled formirajte kuglice i poslažite na papir za pečenje i malo ih pritisnite.
  6. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 10 minuta.
  7. Složite sendviče od sladoleda tako što na ohlađeni keks dodate kuglu domaćeg sladoleda i dodate još jedan keks kako bi oblikovali sendvič. Možete dodati i voćni džem u sredinu ili svježe voće.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.