Kolumne 19. ožujka 2018.

Napravili smo savršeni Kinder Bueno sladoled!

foto: Damira Kovačić
gastro postao gastro.24sata.hr
Groznica Kinder sladoleda zahvatila je i nas, ali za njega nismo morali čekati u redu – napravili smo ga sami!

Za ovaj vam recept ne treba aparat za sladoled, niti ga morate vaditi iz zamrzivača nekoliko puta i miješati. Kremast je, prepun okusa, a količina je dovoljna za šest serviranja.

Kako bi uštedjeli vrijeme, a da pritom ne pate okus i vizualni dojam, dobro se organizirajte i isplanirajte unaprijed kako ćete ga servirati. Mi smo se ovaj put potrudili i napravili dvije dodatne komponente koje su jednostavne i efektne – „palačinku“ od smjese za slatki kornet i razlomljene pločice Kinder čokolade s tostiranim lješnjacima.

Sastojci:

  • 250 ml mlijeka
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 3 velika žumanjka
  • 100 g šećera
  • 2 paketa Kinder Buena 
  • Šaka tostiranih i nasjeckanih lješnjaka

Priprema:

  1. Miksajte žumanjke sa šećerom, sve dok smjesa ne postane svjetlija i prozračna.
  2. Zagrijte mlijeko i slatko vrhnje. Kad zavrije, ulijte ga u smjesu žumanjka i šećera i dobro promiješajte. 
  3. Vratite na vatru i nastavite miješati, sve dok se smjesa ne počne lijepiti za drvenu žlicu. (Nemojte pretjerati s kuhanjem! Smjesa u ovoj fazi još uvijek mora biti tekuća.)
  4. Izlijte smjesu u dublju plastičnu posudu, ostavite na sobnoj temperaturi dvadesetak minuta, a zatim je spremite u hladnjak na sat vremena.
  5. Kad se ohladi, dodajte dva paketa (4 štangice) sitno narezanog Kinder Buena, lješnjake i miksajte 10-15 minuta. Smjesi će se povećati obujam i postat će gušća.
  6. Stavite je u zamrzivač na barem dva sata. 

 | Author: Damira Kovačić foto: Damira Kovačić

Kako do hrskave lažne „palačinke“?

Izmiksali smo dva jaja s 80 g šećera i jednim vanilin šećerom. Dodali smo 50 g rastopljenog maslaca, tri žlice mlijeka, 50 g brašna, prstohvat soli i malo više od pola žlice kakaa. 

Od ove ćete smjese dobiti 5-6 korneta ili desetak „palačinki“, u nedostatku boljeg izraza. Pecite ih na laganoj vatri, na nauljenoj tavi, otprilike minutu sa svake strane. Ako ih planirate oblikovati, učinite to dok su još vruće jer će kasnije popucati.

Kako do razlomljenih čokoladnih pločica s lješnjacima?

Lješnjake smo tostirali na tavi, istresli ih u kuhinjsku krpu, zamotali i izvaljali kako bi brzinski skinuli ljuskice. Usitnili smo ih na starinski način, u plastičnoj vrećici i uz pomoć bata za meso. 

Mali paket klasične Kinder čokolade (50 g) smo otopili na pari, izlili na lim prekriven papirom za pečenje i posipali lješnjacima. 

 

Možda vas zanima... Nezaboravni dvobojni vege sladoled Kolumne

 

Servirajte u lijepim staklenim čašama ili na tanjurima, budite kreativni i razveselite svoje najdraže kremastim sladoledom. Mi smo ga podijelili s kolegama u redakciji i prošao je na testu s odličnim ocjenama!

 

 | Author: Damira Kovačić foto: Damira Kovačić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.