gastro postao
Toblerone je, doista, specifična čokoladica i malo tko ju ne voli jesti. Hrskavi lješnjaci, komadići karamele u najboljoj čokoladi su spektakularna kombinacija.
Jedino bolja od toga je, naravno, domaća varijanta ovog omiljenog slatkiša. Samo 30 minuta vas dijeli od domaće varijante ove odlične čokoladice.
Potrebno vam je:
- 150 g maslaca
- 100 ml mlijeka
- 100 g sjeckanih lješnjaka
- 100 g sjeckanih badema
- 100 g grubo mljevenog petit keksa
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 g šećera
- 1 žlica meda
- Trokut kalup za kolač
Postupak pripreme:
- Na pari otopite zajedno otopite maslac, čokoladu, šećer, med i mlijeko.
- Otopljenoj masi dodajte sjeckane lješnjake, bademe i grubo mljeveni petit keks.
- Kalup za kolač obložite prozirnom folijom kako bi vam bilo lakše izvaditi kolač kada se ohladi. Ako nemate trokut kalup, slobodno koristite obični protvan za pečenje i kasnije lomite u komadiće čokolade.
- Smjesu istresite i rasporedite po kalupu. Ostavite u hladnjaku preko noći kako bi se dobro stisnuo.
- Kada je ohlađen, narežite na poznate trokutiće.
U slast!