Recepti 15. svibnja 2018.

Kako kod kuće pripremiti omiljenu čokoladicu? Mi znamo!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Toblerone je, doista, specifična čokoladica i malo tko ju ne voli jesti. Hrskavi lješnjaci, komadići karamele u najboljoj čokoladi su spektakularna kombinacija.

Jedino bolja od toga je, naravno, domaća varijanta ovog omiljenog slatkiša. Samo 30 minuta vas dijeli od domaće varijante ove odlične čokoladice.

 

Možda vas zanima... Snickers torta od palačinki - imamo savršen spoj! Recepti Možda vas zanima... Imamo recept za domaće Twix čokoladice Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 150 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g sjeckanih lješnjaka
  • 100 g sjeckanih badema
  • 100 g grubo mljevenog petit keksa
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 150 g šećera
  • 1 žlica meda
  • Trokut kalup za kolač

Postupak pripreme:

  1. Na pari otopite zajedno otopite maslac, čokoladu, šećer, med i mlijeko. 
  2. Otopljenoj masi dodajte sjeckane lješnjake, bademe i grubo mljeveni petit keks.
  3. Kalup za kolač obložite prozirnom folijom kako bi vam bilo lakše izvaditi kolač kada se ohladi. Ako nemate trokut kalup, slobodno koristite obični protvan za pečenje i kasnije lomite u komadiće čokolade.
  4. Smjesu istresite i rasporedite po kalupu. Ostavite u hladnjaku preko noći kako bi se dobro stisnuo.
  5. Kada je ohlađen, narežite na poznate trokutiće.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.