gastro postao
Ludi smo za popularnim čokoladicama pa smo pronašli recept za još bolju domaću verziju
Tajna uspješnog domaćeg Twixa leži u receptu za tijesto, potrebno je dodati jaje i povećati udio brašna kako bi dobili savršeno tijesto za ove čokoladice.
Odlične su za vikend druženja, a možete ih zamrznuti pa uživati kad poželite. Pojednostavniti možete ako kupite gotovo tijesto za kolače, ali mi ipak biramo domaću verziju za koju će vam trebati:
Recept za tijesto:
- 227g maslaca na sobnoj temperaturi
- 85g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 250g brašna
- prstohvat soli
Karamel dio:
- 450g karamel bombona po želji (ili napravite sami svoju karamelu)
- 2 žlice mlijeka ili vrhnja
- prstohvat soli
Čokoladni dio:
- 240g mliječne čokolade
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva
- S mikserom ili rukama izradite maslac i šećer dok ne postane svijetlo.
- Dodajte jaje i miksajte dok se ne poveže
- Dodajte brašno i sol miksajući da se sve sjedini.
- Stavite tijesto u hladnjak
- Razvaljajte i pecite oko 20 minuta.
- Karamel, mlijeko i sol rastopite u mikrovalnoj ili na pari. Prolijte po tijestu i stavite u zamrzivač da se stisne prije umakanja u čokoladu
- Izrežite važe čokoladice na željenu veličinu i umačite u čokoladnu glazuru. Spremite u hladnjak prije nego nestanu brzinom munje.
Dobar tek!