Recepti 05. travnja 2018.

Imamo recept za domaće Twix čokoladice

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ludi smo za popularnim čokoladicama pa smo pronašli recept za još bolju domaću verziju

Tajna uspješnog domaćeg Twixa leži u receptu za tijesto, potrebno je dodati jaje i povećati udio brašna kako bi dobili savršeno tijesto za ove čokoladice.

Odlične su za vikend druženja, a možete ih zamrznuti pa uživati kad poželite. Pojednostavniti možete ako kupite gotovo tijesto za kolače, ali mi ipak biramo domaću verziju za koju će vam trebati:

 

Možda vas zanima... Odlično jutro uz domaći čokoladni namaz Recepti

 

Možda vas zanima... Domaće karamele - slađe od najslađih slatkiša Kolumne

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Recept za tijesto:

  • 227g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 85g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250g brašna
  • prstohvat soli

Karamel dio:

  • 450g karamel bombona po želji (ili napravite sami svoju karamelu)
  • 2 žlice mlijeka ili vrhnja
  • prstohvat soli

Čokoladni dio:

  • 240g mliječne čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva
  2. S mikserom ili rukama izradite maslac i šećer dok ne postane svijetlo.
  3. Dodajte jaje i miksajte dok se ne poveže
  4. Dodajte brašno i sol miksajući da se sve sjedini. 
  5. Stavite tijesto u hladnjak
  6. Razvaljajte i pecite oko 20 minuta.
  7. Karamel, mlijeko i sol rastopite u mikrovalnoj ili na pari. Prolijte po tijestu i stavite u zamrzivač da se stisne prije umakanja u čokoladu
  8. Izrežite važe čokoladice na željenu veličinu i umačite u čokoladnu glazuru. Spremite u hladnjak prije nego nestanu brzinom munje.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.