Slastičarski projekti daleko su kompliciraniji od slanih specijaliteta u kojima toliko volimo uživati. Dokazali smo si to još jednom neuspjelom tortom koja nažalost, nije uspjela utažiti našu želju za slatkim i lijepim desertom. Ipak, neuspjeli nas je pokušaj natjerao da se potrudimo još malo više i tako se rodila genijalna ideja o Snickers torti od palačinki.
Palačinke smo ispekli prema receptu naše kolumnistice Josipe s bloga Cake diary by Josipa. Njezinoj smo kombinaciji dodali još žličicu vanilije za intenzivniji okus, a zatim smo velike palačinke pomoću čaše izrezali na manje krugove. Naravno, ovaj korak nije nužan, ali izrezivanjem će vaša tortica izgledati više, a samim time i ljepše.
Za premaz koristite kikiriki maslac i otopljenu tamnu čokoladu, a želite li se dodatno iskazati, u kombinaciju uključite i domaću slanu karamelu. Mi smo svoju pripremali na super jednostavan način, koristeći tek šećer, sol i mlijeko, ali vaš karamel može biti upravo onakav kakav sami najviše volite. Odlična ideja bit će i kupovni dulce de leche.
Palačinke naizmjence premazujte kikiriki maslacem i otopljenom tamnom čokoladom, slažite jednu na drugu, pa na kraju sve još dodatno prelijte čokoladom. Pospite kikirikijem ili lješnjacima i dodajte karamelu. Voila, prefina torta gotova je brže nego što možete zamisliti, a da pritom niste uprljali gomilu posuđa ili izgubili isto toliko živaca.
Neka zbilja bude u slast!