Najslađi zalogaji: Thumbprint keksići s limunom

Jannette Razum
Klasični Husarski kolačići u kombinaciji s bademima i osvježavajućom kremom od limuna idealni su u svako doba godine, pa tako i ovo predblagdansko vrijeme.
Vidi originalni članak

Dakako, s receptom se možete i malo poigrati pa umjesto limuna možete upotrijebiti naranču i dodati malo cimeta, a umjesto badema koristiti neke druge orašaste plodove kao što su lješnjaci ili orasi. 

 

Slatki svijet Miriše na sreću: Slatki kruh s cimetom

 

Za koju god varijantu se odlučite, sigurna sam da će keksići nestati u trenu!

 

Jesenski okusi Savijača s jabukama od dizanog tijesta

 

Želite li uživati u još divnih recepata naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet, istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil. 

 

Sasvim drugačije Novo ruho deserta: Palačinke od bundeve

 


 

Sastojci za smjesu za kekse: 

  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 300 g glatkog brašna
  • 100 g mljevenih badema
  • prstohvat soli

Za pripremu lemon curda potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • 1 žutanjak
  • sok i korica od 2 manja limuna
  • 100 g šećera
  • 40 g maslaca

Priprema:

  1. Od navednih sastojaka umijesite glatko tijesto.
  2. Tijesto formirajte u oblik kugle te ga zamotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na 2 sata.
  3. Dok čekate da se tijesto ohladi pripremite kremu od limuna.
  4. Jaje, žutanjak i šećer miksajte dok ne dobijete gustu smjesu svijetle boje.
  5. Prebacite smjesu u posudu za kuhanje pa dodajte limunov sok i koricu.
  6. Kremu od limuna kuhajte na laganoj vatri cca 10 minuta uz stalno miješanje drvenom kuhačom.
  7. Pred kraj kuhanja, kada se krema već zgusne, dodajte na kockice narezan maslac.
  8. Uzimajte manje komadiće tijesta i oblikujte kuglice.
  9. Sredinu svake kuglice prstom ili drškom kuhače pažljivo utisnite tako da dobijete udubinu koju ćete kasnije puniti kremom od limuna.
  10. Kolačiće slažite na veći lim za pečenje kojeg ste malo namastili i prekrili papirom za pečenje.
  11. Kolačiće pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180°C, ovisno o pećnici.
  12. Ohlađene husarske kolačiće posipajte šećerom u prahu, a zatim ih punite ohlađenom kremom od limuna.

 

 

U slast!

Posjeti Gastro.hr