Palačinke s čokoladom i svježim smokvama

LAURA ROMAN Palačinke s čokoladom i smokvama
Uberi svježe smokve, dok ih još ima, i počasti se zaista posebnim doručkom
Vidi originalni članak

Bezglutenske palačinke s finim umakom od tamne čokolade i svježim smokvama odličan su izbor za svakog ljubitelja smokvi. Kombinacija toplog čokoladnog umaka i svježih smokava prava je poslastica, a ako želiš, možeš ih servirati i uz kuglicu sladoleda od vanilije!

 

La Vie Shobaine Sezonsko izdanje banana kruha sa svježim smokvama

 

Dok uživaš u doručku (ili desertu), usput pogledaj što ima novog na blogu La Vie Shobaine!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 3 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • 100 ml mlijeka
  • 80 g bezglutenskog brašna
  • 50 g heljdinog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 ml mineralne vode
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • svježe smokve

 

La Vie Shobaine Kolač sa smokvama gotov je za samo pola sata

 

Postupak:

  1. U posudi umuti jaja sa šećerom, soli i mlijekom.
  2. Dodaj suhe sastojke: bezglutensko brašno, heljdino brašno i prašak za pecivo.
  3. Dodaj mineralnu vodu pa sve dobro promiješaj kako bi dobila tijesto za palačinke. 
  4. Ispeci palačinke te stavite sa strane.
  5. Čokoladu razlomi na manje komadiće pa je prelij zagrijanim slatkim vrhnjem. Miješaj dok se sva čokolada ne rastopi. 
  6. Smokve narežite. Serviraj palačinke tako da ih obilno namažeš čokoladom te nadjeneš smokvama. Posluži odmah!

Posjeti Gastro.hr