Rižoto s bundevom, bukovačama i piletinom

Gracijela Došen
Kuc-kuc, jesen stiže, kao i plodovi koje donosi sa sobom. Bundeve, gljive, lješnjaci, orasi… dalo bi se puno toga nabrojati. Isto tako bilo bi šteta ne iskoristiti plodove koje nam priroda daje.
Vidi originalni članak

Budim se… Kiša je prestala. Naziru se zrake sunca i toplo jutro. Danas mi je slobodan dan i odlazim u nabavku. Sve je tu, luk, mrkva, bundeva, gljive, piletina… krećem!

 

Za svaki dan! Dočekajte jesen uz najfinije recepte s bundevom



Sastojci:

  • 1 MANJI CRVENI LUK
  • 1 MANJA MRKVA
  • 100 g PILEĆIH PRSA
  • 100 g GLJIVA BUKOVAČA
  • 100 g BUNDEVE
  • 120 g RIŽE
  • 1 ŠALICA RAJČICE U TETRAPAKU
  • 1 ŽLICA VRHNJA ZA KUHANJE
  • PAPAR, SOL


Priprema:

  1. Narežemo luk, naribamo mrkvu, nasjeckamo piletinu, gljive i bundevu.
  2. Sastojke stavimo u tavu u koju smo stavili maslac ili ulje, pirjamo dok sastojci ne omekšaju.
  3. Dodamo tekuću rajčicu, promiješamo. Dodamo rižu i začine te sve prelijemo šalicom vode.
  4. Na laganoj vatri rižoto uz redovito miješanje i dolijevanje vode kuhamo sat vremena.
  5. Pred kraj dodate vrhnje za kuhanje. Svrha njegovog dodavanja je lijepa kremasta boja, kao i poboljšanje okusa.

 

Video Špageti bundeva - otkriće vrijedno isprobavanja


Nakon što je rižoto gotov, poklopimo lonac ili tavu poklopcem da se sastojci što bolje povežu.

Dobar tek vam želim!

 

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i FB stranici

Posjeti Gastro.hr