Žarbo šnite - klasik za baš svaku priliku

Nešto slatko by Katarina
Probaj odoljeti ovom slatkom klasiku s orasima, čokoladom i pekmezom...
Vidi originalni članak

Neki su recepti toliko dobri da im se uvijek vraćamo, poput ovog za žarbo šnite iz radionice blogerice Katarine Paoletić. Riječ je o klasiku koji spaja kore s maslacem, premaz od domaćeg pekmeza, sloj oraha te sjajnu glazuru od čokolade. 

Idealan je za svako doba godine i za svaku priliku pa nemoj dugo promišljati i baci se na posao. U slast!

 

nešto slatko by katarina O ovome sanjaš: Torta od maka, višanja i bijele čokolade

 

Druge recepte potraži na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina!

 

nešto slatko by katarina Jednostavan i sočan: Jogurt kolač sa pekmezom od šljiva

 

Za tijesto :

  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 100 ml toplog mlijeka
  • 5 žlice šećera
  • 500 g oštrog brašna
  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 1 jaje

Priprema kora:

  1. U posudu stavi brašno pa u sredini napravi udubinu u koju stavi žlicu šećera, mlijeko i kvasac.
  2. Pusti tako pet minuta pa dodaj sve preostale sastojke i umijesi tijesto.
  3. Dobiveno tijesto podijeli na tri dijela i prekrije krpom na pola sata.
  4. Svaki dio tijesta razvaljaj na veličinu pleha (35 x25 cm).

 

nešto slatko by katarina Izvanredan desert u čaši s bavarskom kremom i malinama

 

Nadjev:

  • 500 g mljevenih oraha
  • 150 g šećera
  • pekmez po želji (meni najbolji od šljive)

Napomena: Šećer i orahe pomiješaj. Pekmez će ti trebati za premaz kora.

Glazura:

  • 100 g tamne čokolade
  • 3 žličice ulja

 

Nešto slatko by Katarina Prutići od kokosa i čokolade - sve što ti danas treba!

 

Postupak slaganja :

  1. Prvu koru stavi u pleh koji si prethodno namastila i pobrašnila. Ispikaj je vilicom i preko nje premaži dvije žlice pekmeza od šljiva te polovicu smjese od oraha. Na orahe stavi drugu koru te ponovi postupak s pekmezom i orasima. Stavi i treću koru.
  2. Žarbo pitu peci na 170 stupnjeva, otprilike 30 minuta. 
  3. Čokoladu s tri žlice ulja otopi na pari pa je prelij preko kolača.

Pusti da odstoji nekoliko sati prije rezanja. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr