Zdravi Raffaello - energy bites koje ćete obožavati

YumYum Paradise
Kad ti život da lošiji dan, budi kreativan i napravi zdravu varijantu Raffaella, te tako zasladi najmrži dan u tjednu. Ne samo što su jednostavni i ukusni, nego ih još možeš i jesti bez grižnje savjesti.
Vidi originalni članak

Upalim radio jutros i prvo što čujem „Ajme opet početak tjedna“. Priznajem, nije ni meni početak tjedna omiljena stvar, ali se vodim onom „Nije svaki dan dobar, ali postoji nešto dobro u svakom danu“. Za mene je to danas ovaj zdravi Raffaello.

 

Raspametite se Slasne palačinke s bijelom čokoladom i kokosom

 

Recept je nastao pri traganju za nekim healthy snackom, no kako nikad nisam bila jedna od onih koji strogo prate što piše u receptima, a istovremeno kokos freak, tako je nastalo upravo ovo što čitaš. Ne kolumna, nego kolačići.

Trudiš se jesti zdravo, ali kad te uz popodnevnu kavu uhvati želja za slatkim, svako opiranje je uzaludno. Za slučaj da ti dosad još nitko nije rekao - ni ne moraš se opirati! Dobro, ne moraš baš pojesti veliku Milku, ali ono što možeš je isprobati ovaj recept, ili, uz sitne izmjene, kreirati svoj vlastiti.

 

Morate ga isprobati! Imamo ultimativni recept za najsočnije čupavce

 

S obzirom na to da u naslovu piše ZDRAVI Raffaello, a ti čitaš kolumnu, pretpostavit ću da i inače paziš na prehranu pa su ti sastojci zasigurno dobro poznati, tako da nema više priče, bacamo se na pripremu!

U nastavku slijedi recept, a za još zdravih ideja posjeti nas na Instagram profilu.

 


 

Sastojci:

  • 250g sitnih zobenih pahuljica
  • 125g maslaca od kikirikija
  • 50g bio&bio bijele čokolade
  • 30ml javorovog sirupa ili meda (ovisi koliko slatke želiš)
  • 20g chia sjemenki
  • 2 velike žlice kokosovog maslaca
  • prstohvat cimeta
  • 30g indijskih oraščića
  • kokosove mrvice

Priprema:

  1. U veliku zdjelu uspi zobene pahuljice, chia sjemenke, cimet, maslac od kikirikija i javorov sirup
  2. Rastopi bijelu čokoladu na pari (pomoću dvije posude; u donjoj voda, a u gornjoj čokolada) i dodaj smjesi
  3. Kokosov maslac rastopi u mikrovalnoj pećnici s malo vode, da ne zagori
  4. Miješaj i dodaji maslac malo po malo dok se svi sastojci ne povežu
  5. Rukama oblikuj kuglice veličine oraha i u sredinu svake stavi jedan indijski oraščić
  6. Svaku kuglicu uvaljaj u kokosove mrvice
  7. Stavi ih na tacnu prekrivenu papirom za pečenje pa u hladnjak na dva sata da se stisnu

U slast!

Posjeti Gastro.hr